15.2.2024

Jyväskylän Kesän empatian vuoden avaavat Yona ja Jyväskylä Sinfonia

Jyväskylän Kesän teemana on vuonna 2024 empatia. Festivaali avataan vahvasti jyväskyläläisin voimin, kun Paviljongin uunituoreelle Encore-lavalle nousevat Yona ja Jyväskylä Sinfonia. Ainutlaatuisen konsertin johtaa kapellimestari Taavi Oramo.

Yonan viimeisin albumijulkaisu, Uni johon herään, palkittiin viime vuonna Kriitikoiden valinta -Emmalla ja Teosto-palkinnolla. Albumi oli lisäksi ehdolla arvostetun Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi ja esitettiin kokonaisuudessaan loppuunmyydyissä konserteissa ympäri Suomen. Toissa vuonna Yona ihastutti myös Vain elämää -sarjan tähtenä. Avajaiskonsertissa Yonan ja hänen yhtyeensä vimmaisen ilmaisuvoimainen esiintyminen yhdistyy jyhkeään, kansainvälisen tason sinfoniseen tulkintaan.

Avajaiskonsertti järjestetään Jyväskylän Paviljongin Encore-salissa keskiviikkona 3.7.2024 kello 18.

Festivaalin puheohjelma laajenee Yle Areenaan

Ensi vuonna pyöreitä täyttävän Jyväskylän Kesän puheohjelma on toiminut merkittävänä herättelijänä jo kahdeksalla vuosikymmenellä. Nyt puheohjelmassa otetaan merkittävä hyppy valtakunnalliseen näkyvyyteen, kun kaikki festivaaliviikon keskustelut siirtyvät seurattavaksi myös Yle Areenassa. Puheohjelma on katsottavissa sekä suorana lähetyksenä että tallenteena 30 vuorokauden ajan.

Puheohjelman tapahtumapaikkana Jyväskylässä toimii Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasali, jonne on vapaa pääsy koko festivaaliviikon ajan. Puheohjelma järjestetään yhteistyössä Jyväskylän yliopiston resurssiviisausyhteisö JYU.WISDOMin, hyvinvoinnin tutkimuksen yhteisö JYU.WELLin sekä Opettajankoulutuslaitoksen kanssa. Puheohjelman aiheet ja vieraat julkaistaan huhtikuussa.

Järjestyksessään 69. Jyväskylän Kesä -festivaali järjestetään 3.–9.7.2024. Monitaiteiseen ohjelmistoon kuuluu mm. teatteria, konsertteja, tanssia, elokuvia, keskusteluja, kursseja ja suureen suosioon noussut puistofestivaali Puistojuhlat. Festivaalilla vieraili viimeksi yli 33 000 kävijää.