6.7.2022

Turvallisempi Jyväskylän Kesä

Haluamme, että jokainen kävijä, esiintyjä ja työntekijä voi osallistua Jyväskylän Kesän tapahtumiin turvallisesti ja tasavertaisesti omana itsenään – erilaisine lähtökohtineen ja ominaisuuksineen. Olemme koonneet tähän uutiseen keinoja, joilla pyrimme edistämään näiden tavoitteiden toteutumista festivaaliviikon aikana.

Raportoi ongelmista yhteydenottolomakkeella

Festivaaliviikon ajan on käytössä yhteydenottolomake, jolla kuka tahansa voi ilmoittaa kokemastaan häirinnästä tai epäasiallisesta kohtelusta Jyväskylän Kesän tapahtumissa. Kaikki yhteydenotot ovat tärkeitä, ja lupaamme suhtautua niihin asianmukaisesti.

Halutessasi voit jättää lomakkeella yhteystietosi, ja häirintäyhteyshenkilömme ottaa sinuun yhteyttä tapahtumien läpikäymiseksi. Kaikki keskustelut käydään ehdottoman luottamuksellisesti ja yksityisesti, sinun ehdoillasi. Yhteydenottopyyntöihin vastaa tuottaja Mette Seppälä tai hänen varahenkilönsä.

Voit myös lähettää lomakkeen nimettömänä ja ilman yhteydenottopyyntöä. Sinun tietojasi ei tallenneta automaattisesti mihinkään, eikä lomakkeen tietoja säilytetä käsittelyn jälkeen tai käytetä muihin tarkoituksiin.

Pääset Google forms -lomakkeeseen tästä.

Puistojuhlien häirintäyhteyshenkilö

Puistojuhlissa päivystää koko tapahtuman 7.–8.7. ajan koulutettu häirintäyhteyshenkilö. Häirintäyhteyshenkilönä toimii Fanni Rantala, ja hän päivystää Puistojuhlien ensiapupisteen läheisyydessä.

Keskustelut häirintäyhteyshenkilöiden kanssa ovat luottamuksellisia, eikä mihinkään toimiin ryhdytä ilman henkilön suostumusta.

Kannustamme tutustumaan ennen festivaalia YK-liiton turvallisen tilan periaatteisiin. Turvallisen tilan periaatteet ovat hyvä työkalu siihen, miten voimme jokainen omalla toiminnallamme vaikuttaa tapahtumien ilmapiiriin ja turvallisuuteen. Tutustu turvallisen tilan periaatteisiin YK-liiton verkkosivuilla.

Muiden kunnioittamisella ja kuuntelemisella sekä oman käytöksemme harkinnalla pääsemme jo pitkälle.

Elämyksellistä festivaalia!