la 6.7. klo 14.00
Kesto 2 tuntia
  • Esittävät taiteet
Villa Ranan puutarha, Jyväskylä

Teatterikone: Uno C – kesäteatteri

Käsikirjoitus ja ohjaus: Aaro Vuotila & Annu Sankilampi
Uno C: Aaro Vuotila
Muissa rooleissa: Annu Sankilampi

 

Teatterikone tarjoaa tänä kesänä ainutlaatuisen kesäteatterielämyksen, kun täysin uusi esitys ”Uno C” saa ensi-iltansa Kulttuuritalo Villa Ranan puutarhassa 26. kesäkuuta. Näytelmä tutkii tämän päivän opettajuutta ja peilaa sitä ajatuksiin, joita kansakoulun isänä tunnettu Uno Cygnaeus aikoinaan piti tärkeinä perustaessaan opettajaseminaarin Jyväskylään.

”Uno C” alkaa dramaattisella hetkellä, jossa luokanopettaja Hannele istuu itkemässä Uno Cygnaeuksen patsaan juurella. Hänen 4B-luokkansa luokkaretki on päättynyt katastrofaalisesti yhden oppilaan kadotessa. Hannele kokee epäonnistuneensa ja pohtii, onko opettajuus oikea tie hänelle. Hannelen itku herättää eloon Uno Cygnaeuksen patsaan, ja Uno alkaa auttaa Hannelea löytämään pedagogisuuden ytimen ja opettajuuden todellisen merkityksen arjen kiireiden keskeltä.

”Uno C” on raikas ja hauska kesäteatterinäytelmä, joka kertoo kansakoulun isästä, papista, hurmurista ja maailmanmatkaajasta, joka tarttuu haasteeseen auttaakseen tämän päivän opettajia löytämään uudelleen työnsä arvokkuuden ja merkityksen. Uno Cygnaeuksen roolissa nähdään taiturimainen Aaro Vuotila, ja Hannelen roolissa sykähdyttää Annu Sankilampi.

Esitykset pidetään 26.6.–27.7. Kulttuuritalo Villa Ranan hurmaavassa puutarhassa Jyväskylän keskustassa.

Tervetuloa kokemaan Uno C:n tarina ja nauttimaan kesäteatterin taianomaisesta tunnelmasta!