ma 3.7.pe 7.7. klo 10.00
Kesto 7 h / päivä
  • Esittävät taiteet
  • Kurssit

Taina Mäki-Ison klovneriakurssi

Moka. Floppi. Epäonnistuminen. Virhe! Ei hätää, klovnille moka on lahja ja olennainen osa työskentelyä; kun sen hyväksyy voi taas jatkaa. Miten oppia käyttämään ”mokaa” klovneriassa ponnahduslautana? Suhtautumisemme epäonnistumiseen paljastaa aina jotain olennaista klovnistamme. Klovnin ainutlaatuinen naurettavuus ja samalla haavoittuvuus korostuvat. Epätäydellisyys onkin tunnistettavaa ja syvästi inhimillistä. Työpajassa harjoitellaan myös klovnin kontaktia ja vuorovaikutusta suhteessa sekä yleisöön että toisiin klovneihin. Miten voisin vapaasti hengittäen ja leikkien aistia yleisön reaktioita?

Kurssin tavoitteena on perehtyä klovnerian perusteisiin. Vuorovaikutteinen läsnäolo, jakamisen ilo sekä heittäytyminen leikkiin ovat työskentelyn lähtökohtia. Opetuksessa vahvistetaan kunkin opiskelijan omaa erityistä tapaa ihmetellä elämää klovnina.

Taina Mäki-Iso on erikoistunut fyysiseen teatteriin ja klovneriaan. Hän on käyttänyt ohjauksissaan klovneriaa, opettanut sitä mm. Teatterikorkeakoulussa, Nätyllä, Salpauksen sirkuskoulutuksessa ja Turun taideakatemiassa sekä esiintynyt itse klovnina Suomessa ja mm. Espanjassa, Tšekissä ja Arabiemiraateissa. Hän on opiskellut klovneriaa ja komiikkaa opettajinaan mm. Philippe Gaulier, Pierre Byland, Ami Hattab, Norman Taylor, Giovanni Fusetti ja Angela de Castro.

Opintojakso on avointa yliopisto-opetusta ja sopii kaikille klovneriasta kiinnostuneille.

Kurssin hinta 230,00 EUR. Jyväskylän yliopiston perustutkinto-opiskelija voi saada Kesäyliopiston opintomaksusta 50 %:n alennuksen sillä edellytyksellä, että opinnot ovat sisällytettävissä opiskelijan perustutkintoon.

Ilmoittautuminen Kesäyliopiston verkkosivuilla.