to 6.7. klo 14.00
Kesto 2 h
 • Puheohjelma
 • Vapaa pääsy
Ruusupuisto, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylä

Planetaarinen hyvinvointi

Tallenne katsottavissa

Katso tallenne 

Planetaarisessa hyvinvoinnissa luonnon hyvinvointia arvostetaan sen itsensä vuoksi. Tässä paneelikeskustelussa pohditaan, miten meidän on ympäristökriisien myötä muutettava tapaamme käsittää hyvinvointi, ja millaisia näkökulmia planetaarisen hyvinvoinnin käsite tähän muutokseen tarjoaa.

Hyvinvointiajattelusta keskustelevat professori Arto O. Salonen, kuluttajuuden merkityksiin erikoistunut uskontotieteilijä Mikko Kurenlahti sekä Suomen nuorten ilmastodelegaattina toimiva lukiolainen Hanna Höijer. Keskustelua johtaa reilun kestävyysmurroksen ja planetaarisen hyvinvoinnin tutkija Teea Kortetmäki.

 • Arto O. Salonen

  Professori Arto O. Salonen on kestävän hyvinvoinnin asiantuntija. Hän työskentelee Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitoksella ja on Suomen kestävyyspaneelin jäsen.

 • Hanna Höijer

  Lukiolainen Hanna Höijer on Suomen nuorten ilmastodelegaatti, joka työskentelee monialaisesti kestävyyden saralla esimerkiksi Nuorten Agenda2030:n viestintävastaavana ja Suomen YK-nuorten talousjohtajana.

 • Teea Kortetmäki

  Tutkija Teea Kortetmäki yrittää ymmärtää, miten yhteiskunnissa tehdään oikeudenmukainen kestävyysmurros kohti planetaarista hyvinvointia.

 • Mikko Kurenlahti

  Uskontotieteilijä Mikko Kurenlahti tarkastelee kuluttajuutta uskonnonkaltaisena ilmiönä kestävyyskriisin aikakaudella.