su 9.7. klo 12.00
Kesto 2 h
 • Puheohjelma
 • Vapaa pääsy
Ruusupuisto, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylä

Päijänne Foorumi: Visio kestävästä biotaloudesta

Tallenne katsottavissa

Katso tallenne 

Millaista on aidosti vastuullinen ja kestävä biotalous? Paneelikeskustelussa pohditaan yritysten roolia kestävyysmurroksen ajureina. Lisäksi tarkastellaan sitä, miten Päijänteen alueelle suunniteltua Unescon biosfäärialuetta voitaisiin hyödyntää kokeilualustana kestävän ja elinvoimaisen biotalouden rakentamisessa. Keskustelu on jatkoa viime vuonna Jyväskylän Kesässä käynnistetylle Päijänne Foorumi -keskustelusarjalle.

Puheenjohtajana toimii yliopistonlehtori Marileena Mäkelä Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta. Paneelikeskusteluun osallistuvat professori Teppo Hujala Itä-Suomen yliopistosta, elinvoimajohtaja Päivi Nerg MTK:stä, Suomen yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen sekä tutkija Susanna Myllylä Maaseudun sivistysliitosta.

 • Teppo Hujala

  Teppo Hujala on metsäbiotalouden ennakoinnin professori Itä-Suomen yliopistossa. Hän on tutkimuksessaan syventynyt metsänomistajien päätöksentekoon, metsäpolitiikan analyysiin, vuorovaikutteisiin menetelmiin ja liiketoiminnan kestävyysmuutokseen.

 • Marileena Mäkelä

  Marileena Mäkelä on Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun yliopistonlehtori.

 • Susanna Myllylä

  Susanna Myllylä (HTT, KTT) työskentelee tutkijana Maaseudun Sivistysliiton yhteydessä toimivassa Ajatuspaja Alkiossa. Myllylä on erikoistunut tutkimuksessaan aluetieteen, ympäristöoikeudenmukaisuuden ja vastuullisen johtamisen teemoihin. Akateemisen uransa hän on tehnyt pääosin Tampereen ja Jyväskylän yliopistoissa. Lisäksi Myllylä on ympäristöpolitiikan dosentti Itä-Suomen yliopistossa.

 • Päivi Nerg

  Päivi Nerg (MMM, agronomi) toimii elinvoimajohtajana maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK:ssa. Aiemmin hän on työskennellyt mm. valtiovarainministeriön hallintopolitiikan alivaltiosihteerinä, projektijohtajana maakunta- ja soteuudistuksessa sekä kansliapäällikkönä sisäministeriössä. Lisäksi Nerg on työskennellyt Itä-Suomen yliopistossa ja elintarvikealan yrityksissä.

 • Petri Salminen

  Petri Salminen toimii Suomen suurimman elinkeinojärjestön, Suomen Yrittäjien puheenjohtajana. Yrittäjäjärjestöä vuodesta 2020 johtanut Salminen on myynnin ja johtamisen kehittämispalveluja tarjoava yrittäjä Salminen & Tikka Oy:ssa ja konepajateollisuudessa toimivan perheyrityksen AJ-Tools Oy:n osakas.