- Puheohjelma
- Vapaa pääsy
Päijänne Foorumi: Kohti reilua ja osallistavaa kestävyysmurrosta
Avaa lähetys erilliseen ikkunaan osallistuaksesi keskusteluun:
https://live.virtualeventstudio.fi/jklkesa22-paijanne-foorumi
Päijänteen alueelle suunnitellaan Suomen kolmatta biosfäärialuetta. Biosfäärialueet ovat kestävän kehityksen malli- ja oppimisalueita, joiden toiminnan tarkoitus on edistää luonnon monimuotoisuutta, kestävää kehitystä sekä ympäristökasvatusta ja -tutkimusta. Kansainvälistä biosfäärialueiden verkostoa ylläpitää Unesco, ja alueita on yhteensä 131 maassa ympäri maailman.
Päijänne Foorumissa pohditaan, miten biosfäärialueen toiminnalla voitaisiin edistää koko yhteiskunnan kestävyysmurrosta niin, että murros toteutuisi mahdollisimman vaikuttavasti, oikeudenmukaisesti ja erilaisia toimijoita osallistavasti.
Foorumin alustajina toimivat Meriem Bouamrane Unescon Man and Biosphere –ohjelmasta sekä professori Hannu Heikkinen Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitokselta. Paneelin puheenjohtajana toimii Viivi Kuusiaho, Jyväskylän yliopiston resurssiviisausyhteisö JYU.Wisdomin koordinaattori.
Meriem Bouamranen puheenvuoro on englanninkielinen. Muu keskustelu käydään suomeksi.
Tutustu Päijänne biosfääriksi -hankkeeseen hankkeen verkkosivuilla.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja sitä voi seurata myös Jyväskylän Kesän verkkosivuilla. Linkki päivittyy tälle sivulle ennen tapahtumaa.
Tapahtuma on osa IYBSSD20200 – International Year of Basic Sciences for Sustainable Development -teemavuoden ohjelmaa.
Puhujat
-
Meriem Bouamrane
Meriem Bouamrane toimii Unescon Man and Biosphere -ohjelmassa
biodiversiteettitutkimuksesta ja -politiikasta vastaavan yksikön päällikkönä
(Chief of Section, Division of Ecological and Earth Sciences). Hän toimii myös koordinaattorina eurooppalaisten biosfäärialueiden verkostossa (EuroMAB Network). -
Hannu L. T. Heikkinen
Hannu L. T. Heikkinen on Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitoksen professori, joka johtaa laitoksen tutkimustiimiä ”Ekososiaalinen kestävyys ja koulutus”.
-
Maria Ohisalo
Maria Ohisalo on juuri nimitetty Suomen ympäristö- ja ilmastoministeriksi. Aiemmin hän toimi Suomen sisäministerinä vuosina 2019-2021. Hän on kansanedustaja ja Vihreiden puheenjohtaja keväästä 2019 lähtien. Ohisalo on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori. Hänen sosiologian väitöskirjansa (2017) käsitteli syrjäytymistä ja huono-osaisuutta otsikolla ”Murusia hyvinvointivaltion pohjalla: leipäjonot, koettu hyvinvointi ja huono-osaisuus”.
-
Susanne Rasmus
Susanne Rasmus työskentelee Jyväskylän kaupungin matkailujohtajana ja vastaa Keski-Suomen matkailun alueorganisaationa toimivasta Visit Jyväskylä Regionista. Rasmus on valmistunut filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopiston viestintätieteiden laitokselta ja toiminut erilaisissa matkailun, markkinoinnin ja viestinnän asiantuntijatehtävissä yli 20 vuoden ajan.
-
Viivi Kuusiaho
Paneelin puheenjohtaja Viivi Kuusiaho työskentelee Resurssiviisausyhteisö JYU.Wisdomin operatiivisena koordinaattorina. Kuusiaho on valmistunut filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopiston kulttuuriympäristön tutkimuksen koulutusohjelmasta.
-
Ari Eini
Ari Eini on Suomen metsäkeskuksen johtaja. Hän on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri, metsänhoitaja, Helsingin yliopistosta. Eini on työskennellyt ennen Metsäkeskusta monipuolisesti metsäalan eri tehtävissä mm. sahatavaran vientimarkkinoinnissa. Hän on juuriltaan keskisuomalainen ja kotoisin Vaajakoskelta.
-
Maija Kuivalainen
Maija Kuivalainen toimii Suomen nuorten ilmastodelegaattina 2021-2022. Kuivalainen opiskelee ympäristöpolitiikkaa ja ympäristöoikeutta Itä-Suomen yliopistolla Joensuussa, työskentelee vaikuttajana sekä kaupungin- ja aluevaltuutettuna yhteisen, kestävän tulevaisuutemme turvaamiseksi sekä luonnontuhonnan pysäyttämiseksi. Hän muun muassa edusti Pohjois-Karjalan biosfäärialueen ja koko Suomen nuoria syyskuussa 2021 järjestetyssä nuorten YouthCORE biosfääritapaamisessa.