ti 12.7. klo 18.00
Kesto 120 min
  • Musiikki
Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasali, Jyväskylä

Päätöskonsertti: Anneli Saaristo

Konsertissa on väliaika

Anneli Saaristo on työssään tinkimätön ja intensiivinen taiteilija. Hän edustaa Suomessa harvinaislaatuista, valtavirrasta poikkeavaa ja laajakatseista lajia. Saariston ohjelmisto kurottaa tyylillisesti moniin suuntiin, ja hän on itsenäisesti valinnut suurimman osan levyttämistään lauluista. Tekstin ja musiikin yhteys on ollut Saaristolle aina erityisen tärkeää.

Jyväskylän Kesän päätöskonsertissa Anneli Saaristo esiintyy kapellimestari Lasse Hirven orkesterin kanssa. Orkesterikokoonpano mahdollistaa myös sellaisten kappaleiden esittämisen, joita ei Saariston konserteissa aina kuulla. Saaristo on koostanut Jyväskylän Kesän konserttinsa paitsi suurimmista hiteistään, myös harvemmin kuulluista, taiteilijalle itselleen tärkeistä kappaleista. Kappaleiden välissä Saaristoa haastattelee pitkän linjan musiikkitoimittaja Tarja Närhi.

Suurelle yleisölle Anneli Saariston levytyksistä tunnetuin lienee kappale La dolce vita, jolla Saaristo edusti Suomea vuoden 1989 Euroviisuissa. Matti Puurtisen säveltämä ja Turkka Malin sanoittama sijoittui loppukilpailussa Sveitsin Lausannessa seitsemännelle sijalle. Se on edelleen kaikkien aikojen paras sijoitus suomenkielisellä esityksellä.

La dolce vitan ohella Saariston suosituimpia lauluja ovat Appelsiinipuita aavikkoon vuodelta 1992, versio Veikko Lavin Evakon laulusta ja eräiden maailmanhittien cover-versiot, kuten Päättyneet juhlat, Aina eilinen, Alfonsina ja meri, Kuutamon poika ja Viimeinen känni.

Levytysten lisäksi Saariston konserteista on useita taltiointeja, joista mittavin on hänen taiteilijapersoonalleen omistettu konsertti yhdessä Vantaan viihdeorkesterin, Tampere-talon ja TV2:n kanssa vuonna 2005. Tämän jälkeen tällaisia mittavampia, yhden persoonan taiteelle rakennettuja produktioita ei ole ollut juuri tapana tehdä.