ma 10.7. klo 15.00
Kesto 3 h
  • Vapaa pääsy
Kulttuuritalo Villa Rana, Jyväskylä

Open Art Lab 3: Valta / Power

Vapaa pääsy

Niin kauan kuin on toimintaa, on toivoa.

Kolmannessa Open Art Labissa Kulttuuritalo Villa Ranan pihassa maanantaina 10.7. klo 15–18 käsitellään valtaa ja vaikuttamista taiteen ja sanan keinoin ja harjoitetaan matalan kynnyksen käsityöaktivismia. Tapahtuma järjestetään Villa Ranan pihassa ja sateen sattuessa korvaavissa tiloissa. Tapahtumaan voi osallistua esimerkiksi suomen tai englannin kielellä.

Pihaan rakennetaan purkutaidemaja, jossa voit ottaa kantaa maalaamalla, spreijaamalla tai vaikka roiskimalla maaleja pitkin seiniä. Tilassa tekijöillä on vapaat kädet. Majan rakentamisesta ja sisustamisesta vastaavat nuoret taiteilijat Aamu Elokunnas ja Lumi Perttu. Radikaalit ristipistot -kollektiivi ohjaa käsityöaktivismin pariin. Kaupunginvaltuutettu ja paraurheilija Jasmine Repo kannustaa antamaan palautetta päättäjille, vanhemmille, maailmalle tai kenelle tahansa puhumalla Speakers’ Cornerissa, videon tai tekstin välityksellä. Tule sellaisena kuin olet, osallistu maalaamalla, virkkaamalla, videolla, palopuheella tai runolla. 13–30 -vuotiaille osallistujille tarjolla ilmainen välipala ja virvoitusjuoma.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Sen järjestää Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistys ry / Kulttuuritalo Villa Rana yhteistyössä Jyväskylän Kesän kanssa, ja sitä rahoittaa Euroopan unioni Erasmus+ -ohjelman kautta. Open Art Labit ovat monimuotoisia kulttuuritapahtumia 13–30-vuotiaille. Tapahtumat käsittelevät ihmisiä, tunteita, ympäristöä, politiikkaa, valtaa ja muita aiheita. Tapahtuma pidetään esteettömässä tilassa ja turvallisemman tilan periaatteita noudattaen.

Kuva: Eeli