ma 10.7. klo 14.00
Kesto 2 h
 • Puheohjelma
 • Vapaa pääsy
Ruusupuisto, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylä

Muutoksen tekijät

Tallenne katsottavissa

Katso tallenne 

Paneelikeskustelussa pohditaan ratkaisuja monimutkaisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin. Tällaisia ilkeitä ongelmia ovat esimerkiksi krooniset sairaudet, psyykkiset ja sosiaaliset ongelmat, taloudelliset vaikeudet ja ympäristöuhat. Kaikkien näiden ongelmien ratkaisu edellyttää, että ihmiset muuttavat käyttäytymistään. Miten käyttäytymisen muutos on mahdollista saada aikaiseksi?

Paneelin osallistujilla on kokemusta ja näkemystä pitkän ajan kuluessa aikaansaaduista sekä parhaillaan käynnissä olevista suurista muutoksista. He ovat olleet muuttamassa yhteiskuntaa päätöksentekijänä, tutkijana, vaikuttajana ja aktivistina.

Keskustelemassa ovat presidentti Tarja Halonen, kansanterveystieteen professori Pilvikki Absetz Tampereen yliopistosta, MIELI ry:n yhteiskuntasuhdepäällikkö Johanna Kujala ja nuorten luontodelegaatti Elo Vanhanen, joka opiskelee valtio-oppia Jyväskylän yliopistossa. Keskustelua johtaa professori Taru Lintunen.

 

Puhujat

 • Pilvikki Absetz

  Pilvikki Absetz on kansanterveystieteen professori Tampereen yliopistossa.

 • Elo Vanhanen

  Elo Vanhanen on nuorten luontodelegaatti. Hän opiskelee valtio-oppia Jyväskylän yliopistossa.

 • Johanna Kujala

  Johanna Kujala on MIELI ry:n yhteiskuntasuhdepäällikkö.

 • Tarja Halonen

  Presidentti Tarja Halonen toimi Suomen tasavallan presidenttinä vuosina 2000–2012. Hän on keskittynyt urallaan erityisesti ihmisoikeuksien, tasa-arvon ja globaalin kestävän kehityksen edistämiseen.

 • Taru Lintunen

  Professori Taru Lintunen on Jyväskylän yliopiston poikkitieteellisen käyttäytymisen muutos, hyvinvointi ja terveys elämänkulussa -tutkimusalueen puheenjohtaja.