ti 12.7.2022 klo 14.00
Kesto 2 h
 • Puheohjelma
 • Vapaa pääsy
Ruusupuisto, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylä

Mikä liikuttaa ja leikittää perheitä?

Vapaa pääsy

Avaa lähetys erilliseen ikkunaan osallistuaksesi keskusteluun:
https://live.virtualeventstudio.fi/jklkesa22-mika-liikuttaa-ja-leikittaa-perheita

 

Mikä on leikin merkitys lasten hyvinvoinnin kannalta? Entä miten tuo merkitys on muuttunut ajan saatossa? Mitä leikki ja liikkuminen voivat antaa lapsille ja aikuisille?

Tule kuulemaan ja keskustelemaan siitä mikä, meitä liikuttaa. Paneelissa asiantuntijajoukko keskustelee lasten liikuntatottumuksista sekä leikin ja leikillisyyden merkityksestä perheiden arjessa. Leikittäviin ja liikuttaviin teemoihin pureudutaan sekä tutkijoiden että liikunnanohjaajien ja varhaiskasvatuksen alalla työskentelevien kanssa.

Keskustelun alustajana toimii MLL:n Leikkipäivä-ohjelman koordinaattori, leikin tutkija Katriina Heljakka. Paneelin puheenjohtajana on Jyväskylän yliopiston apulaisprofessori Arja Sääkslahti.

 

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja sitä voi seurata myös Jyväskylän Kesän verkkosivuilla. Suoratoistolinkki päivittyy tälle sivulle ennen tapahtumaa.

 

Puhujat

 

 • Marianna Räsänen

  Marianna Räsänen (FM) on draamaopettaja ja improvisaation ammattilainen,
  jolle leikki on yksi elämän peruspilareista. Hänen työssään leikki
  toimii oppimisen välineenä sekä työkaluna erilaisten asioiden
  käsittelylle.

 • Otto Virkkula

  Otto Virkkula on kasvatustieteiden maisteri ja yliopistonopettaja Jyväskylän yliopistosta. Virkkulalla on laaja varhaiskasvatuksen opettajakokemus. Hän on opettajauransa aikana Jyväskylän kaupungilla osallistunut useisiin varhaiskasvatushankkeisiin, jotka ovat keskittyneet perheille ja lapsille tarjottaviin palveluihin. Virkkula on perehtynyt siihen, kuinka vanhemmat voivat tukea arjen puuhissa lastensa luonnontieteellistä, matemaattista ja teknologista osaamista.

 • Antti Malinen

  Antti Malinen on Suomen Akatemian tutkijatohtori ja erikoistunut lapsuuden, lastensuojelun ja perhe-elämän historiaan. Hän työskentelee Kokemuksen historian huippuyksikössä (HEX) ja ylläpitää lapsuuden historiaan erikoistunutta verkkosivustoa ja Instagram-tiliä nimeltä lapsuudenhistoriaa.fi

 • Katriina Heljakka

  Taiteen tohtori Katriina Heljakka on leikin asiantuntija Mannerheimin Lastensuojeluliiton keskusjärjestössä ja lelu- ja leikintutkija Turun Yliopiston digitaalisen kulttuurin oppiaineessa. Pelisuunnittelijana, taidekriitikkona, kuvataiteilijana ja taitelijakollektiivin kuraattorina toiminut Heljakka tutkii leikkikulttuureja, leikillistymistä ja kulttuuriin kokonaisvaltaista lelullistumista erityisesti muotoilun, ylisukupolvisen ja teknologisoituvan leikin sekä työelämälähtöisen leikin näkökulmista ja viimeistelee toista väitöskirjaansa.

 • Mikko "Hattu" Kervinen

  Mikko ”Hattu” Kervinen on yksi Suomen kokeneimmista parkourin ohjaajista. Hänen erikoisosaamistaan on kaikenlaisiin tiloihin erilaisten intuitiivisten temppu- ja parkour-ratojen rakentaminen.

 • Arja Sääkslahti

  Paneelin puheenjohtaja Arja Sääkslahti on apulaisprofessori Jyväskylän yliopiston Liikuntatieteellisessä tiedekunnassa. Hän on tutkimuksissaan keskittynyt erityisesti lasten liikkumisen edistämiseen. Motto: Liikkuminen ja leikkiminen on jokaisen lapsen oikeus.