to 7.7.2022 klo 14.00
Kesto 2 h
 • Puheohjelma
 • Vapaa pääsy
Ruusupuisto, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylä

Mielekästä liikettä vanhana?

Vapaa pääsy

Avaa lähetys erilliseen ikkunaan osallistuaksesi keskusteluun:
https://live.virtualeventstudio.fi/jklkesa22-mielekasta-liiketta-vanhana

 

Koronavuodet haastoivat vanhuspalvelut, myllersivät mieliä, lisäsivät kotoilua ja koettelivat kuntoilijoita. Miten kävi iäkkäiden hyvinvoinnille, elämälaadulle ja toimintakyvylle?

Paneelikeskustelussa puhumme siitä, mitä on vanheneminen, millaista on mielekäs liike vanhana ja miten koronavuodet liikkumis- ja kokoontumisrajoituksineen vaikuttivat iäkkäiden hyvinvointiin.

Keskustelemassa ovat myös huippututkimusyksikön johtaja professori Teppo Kröger, tutkijatohtori Sira Karvinen, apulaisprofessori Jenni Kulmala ja tutkimusjohtaja Katja Kokko. Paneelikeskustelua johtaa apulaisprofessori Sakari Taipale hyvinvointitutkimuksen yhteisö JYU.Wellistä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja sitä voi seurata myös etänä Jyväskylän Kesän verkkosivuilla. Linkki striimiin päivittyy tälle sivulle.

Puhujat

 

 • Sakari Taipale

  Paneelin puheenjohtaja Sakari Taipale toimii Jyväskylän yliopiston yhteiskuntapolitiikan apulaisprofessorina ja JYU.Well-tutkimusyhteisön puheenjohtajistossa. Hän tutkii ikääntymistä ja hoivatyötä digitalisaation näkökulmasta.

 • Katja Kokko

  Katja Kokko toimii Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa Gerontologian tutkimuskeskuksen tutkimusjohtajana. Hän on elämänkaaripsykologian dosentti. Hän tutkii psykologista kehitystä lapsuudesta vanhuuteen. Kokon erityisiä mielenkiinnon kohteita ovat mielen hyvinvointi ja persoonallisuus sekä näiden yhteydet muuhun toimintakykyyn.

 • Teppo Kröger

  Teppo Kröger on Jyväskylän yliopiston yhteiskuntapolitiikan professori ja Suomen Akatemian rahoittaman Ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksikön johtaja. Hän on tutkinut hoivapalveluja noin 30 vuoden ajan.

 • Sira Karvinen

  Sira Karvinen toimii Suomen Akatemian tutkijatohtorina Jyväskylän yliopiston Liikuntatieteellisessä tiedekunnassa ja Gerontologian tutkimuskeskuksessa. Hän tutkii vanhenemisen biologisia prosesseja.

 • Jenni Kulmala

  Jenni Kulmala on Tampereen yliopiston gerontologian apulaisprofessori, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erikoistutkija sekä Muistiliiton puheenjohtaja. Hän kuuluu Gerontologian tutkimuskeskukseen. Hän on tutkinut laaja-alaisesti ikääntyneiden terveyttä ja toimintakykyä. Viimeaikaisissa tutkimuksissaan hän on keskittynyt erityisesti aivoterveyden edistämiseen ja muistisairauksien ehkäisyyn.