pe 5.7. klo 17.00
pe 5.7. klo 19.00
Kesto n. 1 tunti
  • Esittävät taiteet
Huoneteatteri, Jyväskylä

Koulun tila – osa 1,5

Ikäsuositus 15 v

Anna-Mari Laulumaa (konsepti, ohjaus ja esiintyjä)
Japo Granlund (valot)

featuring Leena Järvinen ja Jouni Huhtaniemi

Jyväskyläläinen teatterintekijä Anna-Mari Laulumaa rakentaa esityksensä koulujen tilasta ja keskustelusta aiheen ympärillä. Koulussa on jotakin menossa outoon suuntaan. Jokin ei täsmää. Koulusta kuuluu häiritseviä ääniä kuin pyörän räpättimestä. Laulumaa on huolissaan ja katsoo taaksepäin. Olo on jopa toivoton.

Koulun tila on vakavaa stand upia ja osallistavaa performanssia, jossa henkilökohtaiset kokemukset, haastattelut, tekstit ja tutkimustieto muuttuvat yhdeksi suureksi kysymykseksi. Tai oikeastaan kysymysten ryppääksi. Miten tähän on tultu? Ja mihin tähän? Mihin ollaan menossa ja miksi?

”Keltaisista toppahousuista opetusministerin korkokenkiin – Anna-Mari Laulumaan monologi Koulun tila valaisi sen, mitä koulusta puhutaan” -Keskisuomalainen 9.7.2023

Kansakoulun perintö, seminaarin henki, peruskoulun idea ja uudet virtaukset. Inkluusio, itseohjautuvuus, tiimiopettajuus, Pisa-tulokset. Auktoriteetti, yhteiskäyttötilat, digitalisaatio ja kiusaaminen. Kaikkea tätä Laulumaa pyörittää ja rusikoi uudessa, päivitetyssä esityksessään, joka yhdistää faktaa ja fiktiota.

Anna-Mari Laulumaa vierailee Jyväskylän Kesässä nyt neljättä kertaa. Hänen aikaisempia ohjauksiaan on nähty mm. Laukaan vankilassa ja Hitonhaudalla.