ke 3.7. klo 18.00
to 4.7. klo 18.00
Kesto 50 min
  • Esittävät taiteet
Villa Rana, Blomstedtin sali, Jyväskylä

Keep Searching

Mirva Mäkisen koreografioimassa teoksessa tanssivat Keskellä-kollektiivin kaksi perustajajäsentä, tanssitaiteilijat Rebecca Laube-Pohto ja Mimmi Salo, sekä helsinkiläinen tanssitaiteilija Pinja Grönberg. Teoksen musiikista vastaa Tapani Rinne ja valosuunnittelusta Lasse Saari.

Keep Searching on tanssiteos fyysisestä vuoropuhelusta, kontaktista ja lähellä olosta. Teos pohjautuu parityöskentelylle, kosketukselle ja tanssijoiden väliselle läheisyydelle.

Keep Searching on tilausteos tanssitaiteen tohtori, koreografi Mirva Mäkiseltä keskisuomalaiselle Keskellä-kollektiiville. Keep Searching on osittain improvisaatioon perustuva esitys, jossa kolmella tanssijalla ja muusikolla on tilaa tehdä valintoja teoksen ennalta määrätyn rakenteen sisällä ja rytmittää teosta mielekkäällä tavalla. Tanssitrion keskinäinen kuuntelu ja läsnäolo laajentavat liikkeen dynamiikan kompleksisuutta, mikä avaa parityöskentelyn mahdollisuuksia kohti virtaavaa tanssia. Kosketuksen, aistimisen ja kehon painon jakamisen välityksellä teoksen tanssijat käyvät fyysistä neuvottelua, jossa kaatuminen, kurottuminen, rullaaminen ja pehmeä tapa nostaa toista tanssijaa vaihtelevat. Lavalla oleva muusikko Tapani Rinne reagoi tanssijoihin välillä tietoisesti tilaa paisuttaen, välillä tuoden kuulijan inhimillisen lähelle.

Keep Searching -nimi kuvastaa liikkeen tutkimista ja tanssijoiden välistä kehollista keskustelua. Fyysinen dialogi ja auditiivinen avaruus kuljettavat katsojan noin tunnin kestävälle tutkimusmatkalle.

Koreografi, tanssin tohtori Mirva Mäkinen toimii laaja-alaisesti niin opettajana, koreografina kuin tanssijana. Hänen erityisosaamisensa on kontaktityöskentelyssä ja improvisaatiossa. Mäkinen väitteli kontakti-improvisaation somaestetiikasta vuonna 2018. Hän on opettanut tanssia kansainvälisesti noin 40 eri maassa.

Muusikko Tapani Rinne on säveltäjä ja tuottaja, joka on tullut tunnetuksi kokeellisesta ja innovatiivisesta tyylistään saksofonin ja klarinetin soitossa. Rinne on RinneRadion perustajajäsen.

Pinja Grönberg on helsinkiläinen freelancetanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssitaiteen kandidaatiksi Tukholman Taideyliopistosta vuonna 2017. Pinja on työskennellyt nykytanssin vapaalla kentällä tanssijana ja esiintyjänä vaihtelevien koreografien ja kokoonpanojen kanssa.

Keskellä-kollektiivi on Jyväskylästä käsin toimiva, monitaiteellinen nykytanssikollektiivi, joka tuottaa perinteisten näyttämöteosten lisäksi tanssia uudenlaisin ulostuloin.

Keskellä-kollektiivin taiteellisina johtajina toimivat maailmalta vaikutteita hakeneet, sittemmin Jyväskylään paluumuuttaneet tanssitaiteilijat Mimmi Salo ja Rebecca Laube-Pohto. He haluavat luoda Keski-Suomen alueelle muuntautumiskykyistä taidetta ja kutsua eri alojen taiteilijoita työskentelemään heidän kanssaan.

Huomaathan myös Keskellä-kollektiivin järjestämän ”Kontakti-improvisaation jäljet” -kurssin 4.-5.7.

Kuva: Iida Liimatainen

 

Yhteistyössä