su 10.7. klo 16.00
Kesto 60 min
  • Esittävät taiteet
Jyväskylän kaupunginteatteri, Jyväskylä

Forêt – Metsä (FRA)

Ohjaus, konsepti, livemusiikki: Franck Vigroux | Tanssi ja koreografia: Azusa Takeuchi | Puvustus: Margot Dusé | Video: Kurt d’Haeseleer | Generatiivinen video: Antoine Schmitt | Valot: Perrine Cado | Dramaturgia: Michel Simonot & Philippe Malone

Ikäsuositus 14+

 

Metsä on käytävä: unenomainen siirtymäreitti paikasta toiseen, olemisen muutos. Metsä on sisäinen matka, jossa kuvat avautuvat tiedostamattomassa. Metsä muuttaa muotoaan, avautuu kuvien ja äänten kautta, harhanäyn kaltaisen hahmon luikerrellessa käärmeen lailla. Metsä on sensorinen ooppera, liukuvaa liikettä – ensin pyörteenä, jota seuraa pako, putoaminen ja lopulta pelastus.

Forêt on sensorinen ooppera, sanattoman teatterin kokonaistaideteos, jossa elektroninen livemusiikki yhdistyy kehojen liikkeisiin, 3D-valoihin ja videoprojektioon. Teoksen synnyttämä kokemus on paitsi visuaalisesti vavahduttava, myös fyysinen. Ranskalaisen ryhmän vierailu nähdään Jyväskylän Kesässä kaupunginteatterin suurella lavalla.

Mielen sisällä metsä (Forêt) viittaa alitajuntaan. Teoksessa dialogia käyvät shamaaninen hahmo ja kosmos. Lavalle materialisoituu erilaisia ei-inhimillisiä olioita: ääneen reagoiva musta aukko, labyrinttejä ja matoja.

Compagnie D’autres Cordes on erikoistunut digitaaliseen taiteeseen sekä audiovisuaalisiin ja liveperformansseihin. Kansainvälisesti arvostetuilla festivaaleilla kiertäneen ryhmän vierailu Jyväskylän Kesässä on samalla heidän ensimmäinen Suomen-esiintymisensä.

Teoksen ohjaaja Franck Vigroux on on ranskalainen muusikko, säveltäjä ja mediataiteilija. Vigroux yhdistää työssään uutta mediaa ja esittäviä taiteita. Hänen musiikillinen skaalansa on laaja, aina elektroakustisesta industrial noiseen, moderneihin sävellyksiin ja kokeelliseen elektroniseen musiikkiin.

Vigroux on esiintynyt ja äänittänyt kansainvälisesti tunnustettujen muusikoiden, kuten Mika Vainion (Pan Sonic), Reinhold Friedlin, Elliott Sharpin, Joey Baronin, Zeena Parkinsin ja Ars Nova -instrumentaaliyhtyeen kanssa. Vuodesta 2009 lähtien hän on toteuttanut monitaiteisia esityksiä ja tehnyt yhteistyötä Compagnie D’autres Cordesin kanssa. Hänen töitään on ollut kansainvälisesti arvostettujen festivaalien ohjelmistossa ympäri maailman.

Lipunmyynti alkaa 1.4. klo 14 Lippupisteen kanavissa.