ti 9.7. klo 14.00
Kesto 2 tuntia
 • Etäosallistuttava
 • Puheohjelma
 • Vapaa pääsy
Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasali, Jyväskylä

Empatia työelämän supervoimana

Katso tallenne
 
 

 

Voit seurata lähetystä myös Keskisuomalaisen verkkosivuilla

 

Empatia luo pohjaa työelämän inhimillisyydelle, yhteistyölle, hyvälle johtamiselle ja vuorovaikutukselle. Nämä edistävät osaltaan työntekijöiden hyvinvointia ja synnyttävät siten parempia työtuloksia. Tässä ohjelmakokonaisuudessa haetaan ratkaisuja siihen, miten työelämästä tehdään empatian voimin inhimillistä, ja avataan yhteisöllisyyden hyötyjä. Luvassa on vilkasta paneelikeskustelua, näkökulmia laajentavia pikahaastatteluja sekä videoita. Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua!

Työterveyslaitoksen ja JYU.Well:in ohjelmassa on sanavalmis tutkijajoukko – Janne Kaltiainen ja Vilja Levonius Työterveyslaitoksesta, Jenni Spännäri Helsingin yliopistosta ja Virpi-Liisa Kykyri Jyväskylän yliopistosta. Ohjelman puheenjohtajana toimii työelämäprofessori Salla Toppinen-Tanner ja tapahtuman juontajana Juha Hietanen.

 • Juha Hietanen

  Puheohjelman juontajana toimii Juha Hietanen Työterveyslaitoksen mediaviestinnästä. Hietanen on kokenut keskustelujen luotsaaja, joka oppi television ajankohtaistoimittajana luottamaan avoimiin kysymyksiin. Niiden avulla hän lähestyy myös empatiaa ja panelisteja.

  Kuva: Teemu Oksanen

 • Jenni Spännäri

  Jenni Spännäri toimii tutkijatohtorina Itä-Suomen ja Helsingin yliopistoissa, sekä tutkimusjohtajana ja kouluttajana CoHumansissa. Jennin erikoisalaa tutkimuksessa ja organisaatioiden kehittämisessä ovat muun muassa viisaus, myötätunto ja  psykologinen turvallisuus.

  Kuva: Heidi Strengell

 • Virpi-Liisa Kykyri

  Virpi-Liisa Kykyri toimii apulaisprofessorina Jyväskylän yliopistossa. Hän pitää vuorovaikutustaitoihin panostamista yhtenä sivistysvaltion ydintehtävistä ja peräänkuuluttaa tutkijoiden, johtajien, kotien ja opettajien suurta vastuuta.

  ”Empatia on taitolaji, joka kysyy myös tahtoa ja tilannetajua. Peiliin katsoen kannattaa kysyä, hoksaanko olla sopivasti ja oikeaan aikaan empaattinen?” 

  Kuva: Petteri Kivimäki

 • Janne Kaltiainen

  Janne Kaltiainen on erikoistutkija Työterveyslaitoksessa. Hänellä on ollut näköalapaikka suomalaiseen työelämään muun muassa Miten Suomi voi? -seurantatutkimuksen kautta.

  “Jos et ole varma, lähde hyvästä.” 

  Kuva: Annukka Pakarinen

 • Vilja Levonius

  Vilja Levonius tutkii Työterveyslaitoksessa empaattista vuorovaikutusta ikääntyvien palveluissa. Hän on perehtynyt sote-alan eettisen kuormituksen hallintaan sekä vastuullisen työn muokkaukseen. Vilja vetää puheohjelmissa Hoivan empatia –nimisen paneelin maanantaina.

  Kuva: Juha Tuomi

 • Salla Toppinen-Tanner

  Ohjelmakokonaisuuden puheenjohtaja Salla Toppinen-Tanner toimii Jyväskylän yliopistossa työkyvyn edistämisen työelämäprofessorina. Työterveyslaitoksen työkyky- ja työurat -yksikön johtaja toivoo lisää huomiota työkyvyn ylläpitämiseen ja parantamiseen.

  Kuva: Riitta Supperi