to 8.7. klo 10.00
Kesto n. 3h
  • Puheohjelma
  • Vapaa pääsy
Helena-sali, Ruusupuisto, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylä

Donitsitaloustyöpaja  

Vapaa pääsy

Miten Jyväskylän talous voisi mahdollistaa ihmisten hyvinvoinnin ja pysyä samalla planeetan kantokyvyn rajoissa? Tervetuloa ideoimaan ekologisen ja sosiaalisen kestävyyden yhdistävän donitsitalouden soveltamista paikallisesti!

Donitsitalous on talousmalli, jossa tavoitellaan kasvun sijaan ekologista ja sosiaalista kestävyyttä. Donitsi muodostuu kahdesta sisäkkäisestä ympyrästä, joista sisimmäinen kuvaa sosiaalista kestävyyttä ja ulkoinen planetaarisia rajoja. Ympyröiden väliin jää ihmiskunnan turvallinen ja oikeudenmukainen tila, johon taloudessa tulisi pyrkiä.

Työpajan alustuksena kuullaan donitsitalousmallin kehittäjän Kate Raworthin keynote-puheenvuoro.

 

  • Kate Raworth

    Kate Raworth on isobritannialainen taloustieteilijä ja sosiaalisiin ja planetaarisiin rajoihin perustuvan donitsitalousmallin kehittäjä. Hän on kirjoittanut maailmanlaajuisen bestsellerin Donitsitaloustiede – Seitsemän tapaa ajatella kuin 2000-luvun taloustieteilijä. Raworth opettaa ympäristönmuutoksen ja johtamisen maisteriohjelmassa Oxfordin yliopistossa. Hän on aiemmin työskennellyt mm. kehitysyhteistyön parissa Sansibarilla, kirjoittanut YK:n inhimillisen kehityksen raporttia New Yorkissa sekä toiminut Oxfordin yliopistossa tutkijana.