to 7.7. klo 17.00
to 7.7. klo 20.00
Kesto 55 min
  • Esittävät taiteet
Jyväskylän kaupunginteatteri, pieni näyttämö, Jyväskylä

Circo Aereo: Hetki, 55

Sanna Silvennoinen (ohjaus), Eveliina Hämäläinen, Mika Kaski, Johanna Keinänen (lavalla), Atte Kantonen (äänisuunnittelu), Mirkka Nyrhinen, Juho Rahijärvi (skenografia)

 

Tämä hetki on ainoa laatuaan, ja aivan eri kuin mikään muu, eikä toki missään nimessä, edes teoriassa sama hetki kuin jokin, samana päivänä samaan aikaan tapahtuva hetki, koska tätä hetkeä on edeltänyt aivan tietyt, ainutkertaiset tapahtumat, ajatukset ja energiat.

Circo Aereon monitaiteellinen teos Hetki, 55 pohtii olemassaolon mysteeriä ja elämän hetkellisyyttä maalauksen, liikkeen ja fyysisen ilmaisun keinoin, huumorin kulkiessa mukana. Esityksessä todellisuus ja abstrakti havainnollisuus yhdistyvät eteeriseen, unenkaltaiseen fiktioon, jossa akrobaatin keho taipuu kepeän kerronnan kanssa yhtä matkaa. Sanna Silvennoisen ohjaamassa teoksessa nähdään lavalla koomikko-tanssija Johanna Keinänen, kuvataiteilija Eveliina Hämäläinen ja sirkustaiteilija Mika Kaski.

 

Circo Aereo on Suomen ensimmäinen ja pisimpään toiminut nykysirkusryhmä. Circo Aereon taiteellisella työllä ja teoksilla on ollut keskeinen merkitys uuden sirkuksen kehityksessä itsenäiseksi taidemuodoksi Suomessa sekä suomalaisen sirkustaiteen kansainvälisessä läpimurrossa 2000-luvulla.

Ryhmän monitaiteisia esityksiä on nähty tuhansia kertoja yli 40:ssä maassa viidellä eri mantereella. Ryhmälle myönnettiin Suomi-palkinto vuonna 2009. Tahto laajentaa sirkuksen mahdollisuuksia esittävänä taiteena sekä pyrkimys uudistaa sirkuksen kieltä ja ilmaisukeinoja avaavat Circo Aereon teosten syntyprosesseja vuorovaikutukseen muiden taiteen alojen kanssa. Ryhmä työskentelee paitsi sirkuksen, myös esine- ja liiketeatterin, kuvataiteen, tanssin ja musiikin ammattilaisten kanssa.

Inhimillisellä otteella ja mittakaavalla toteutetut esitykset pyrkivät lähelle katsojaa ja tämän tunteita. Yleisön kanssa kommunikointi ja ainutlaatuisten elämysten tarjoaminen ovatkin ryhmän perusarvoja. Pelkistys oleelliseen sekä ilmaisukeinojen tarkka valinta ovat olleet pohjana Circo Aereon pienieleiselle mutta vahvasti latautuneelle tyylille.

 

Lipunmyynti alkaa 1.4. klo 14 Lippupisteen kanavissa.