Avajaiskonsertti: Timo Lassy, Teppo Mäkynen & Minttu Mustakallio

7.7. 18:00
Kesto: n. 2 tuntia
Jyväskylän yliopiston juhlasali, Seminaarinkatu 15 Jyväskylä

 

Jyväskylän Kesän festivaaliviikon avaa monitaiteinen konsertti, jossa kuullaan saksofonisti Timo Lassyn ja rumpali Teppo Mäkysen musiikkia sekä näyttelijä Minttu Mustakallion tulkitsemia ympäristöteemaisia tekstejä.

Timo Lassy ja Teppo Mäkynen tunnetaan 2000-luvun alussa esiinmarssin suorittaneen uuden suomalaisen jazz-sukupolven johtohahmoina. Vuosien varrella he ovat työskennelleet yhdessä monissa merkittävissä kokoonpanoissa (Teddy Rok 7, The Five Corners Quintet, Jo Stance, Timo Lassy Band). Jyväskylän Kesässä nämä huippumuusikot nousevat lavalle tuoreella duo-kokoonpanolla, jonka live-esiintyminen sisältää monipuolisen ja jännittävän kokonaisuuden aina spirituaalisesta vapaasta improvisaatiosta tiukkoihin grooveihin – ja kaikkea siltä väliltä. 2019 julkaistu Timo Lassy & Teppo Mäkynen debyyttialbumi (We Jazz Records) on jo ehtinyt kerätä loistavia arvioita niin meillä kuin muualla. Viimeisimpänä ”Jazz Album of the Year” -ehdokkuus Gilles Petersonin Worldwide FM Awardseissa.

Kuva: Valtteri Kantanen

Minttu Mustakallio on Jussi- ja Venla-palkittu näyttelijä, joka on työskennellyt laajasti teatteri-, tv-ja alokuva-alan eturivissä. Hän on työskennellyt vuonna 2020 kantavissa rooleissa Suomen Kansallisteatterissa, Svenska Teaternissa ja Helsingin Kaupunginteatterissa.

Liput myy Lippupiste

 

Koronarajoituksista johtuvat muutokset konserttijärjestelyissä ovat mahdollisia.