ke 7.7. klo 18.00
Kesto n. 2 tuntia
  • Musiikki
Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasali, Jyväskylä

Avajaiskonsertti: Timo Lassy, Teppo Mäkynen & Minttu Mustakallio

 

Jyväskylän Kesän festivaaliviikon avaa monitaiteinen konsertti, jossa kuullaan saksofonisti Timo Lassyn ja rumpali Teppo Mäkysen musiikkia sekä näyttelijä Minttu Mustakallion tulkitsemia ympäristöteemaisia tekstejä. Monitaideteoksen kantaesitys on Jyväskylän Kesässä.

Timo Lassy ja Teppo Mäkynen tunnetaan 2000-luvun alussa esiinmarssinsa suorittaneen uuden suomalaisen jazz-sukupolven johtohahmoina. Jyväskylän Kesän avajaiskonserttiin huippumuusikot saapuvat tuoreella duo-kokoonpanolla. Kaksikon live-esiintyminen on monipuolinen ja jännittävä kokonaisuus, joka vaihtelee spirituaalisesta vapaasta improvisaatiosta tiukkoihin grooveihin. Erinomaisia näytteitä Lassyn ja Mäkysen duotyöskentelystä ovat vuonna 2019 julkaistu, loistavat arviot saanut yhteisalbumi sekä aivan hiljattain, tämän vuoden alussa ilmestynyt live-äänityksistä koostuva pitkäsoitto.

Minttu Mustakallio on Jussi- ja Venla-palkittu näyttelijä, joka on työskennellyt laajasti teatteri-, tv- ja elokuva-alan eturivissä. Hän on työskennellyt vuonna 2020 kantavissa rooleissa Suomen Kansallisteatterissa, Svenska Teaternissa ja Helsingin Kaupunginteatterissa.

Liput myy Lippupiste. K-Plussa-kortilla kymmenen prosentin alennus konsertista. Saatavilla Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteissä. Ostoista ei saa Plussa-pisteitä. Vain ennakkomyynnissä.