Arvo Pärt – Passio

19.10. 19:00
Kesto: 75 min
Taulumäen kirkko, Lohikoskentie 2

Etu KSOP:n omistaja-asiakkaille

”Kuin tiukasti rakennettu rituaali, jossa dramatiikka kumpuaa vähäeleisyydestä.”

Maailman tunnetuimpiin nykysäveltäjiin kuuluva Arvo Pärt täyttää 85 vuotta vuonna 2020. Merkkivuoden kunniaksi Helsingin kamarikuoro esittää hänen suurteoksensa Passio (75′) laulusolisteille, viidelle soittajalle (viulu, sello, oboe, fagotti ja urut) ja kuorolle.

Vuonna 1982 kantaesitetty teos kuuluu Pärtin tintinnabuli-tyylin merkkipaaluihin ja perustuu latinankieliseen Johanneksen evankeliumiin. Teoksen laajuuden vuoksi sitä esitetään suhteellisen harvoin.

Tarina Jeesuksen tuomiosta ja ristiinnaulitsemisesta kerrotaan pysäyttävällä tavalla. Evankelistan osuudesta vastaa solistikvartetti, Jeesusta ja Pilatusta lukuun ottamatta kuoro tulkitsee teoksen muut roolit. Tehot saavutetaan aivan eri tavalla kuin esimerkiksi Bachin teoksissa – aika tuntuu pysähtyvän mutta tarina virtaa eteenpäin hienovaraisin värimuutoksin, laulu- ja soitinosuuksien kietoutuessa toisiinsa.

Koronaturvallinen esitys järjestetään poikkeusjärjestelyin, minkä vuoksi yleisöä otetaan mukaan hyvin rajattu määrä. Konsertin lipunmyynti ja -tarkastus aukeavat klo 18. Ovilipunmyynnissä käy maksuvälineenä vain kortti.

Konsertin peruslippu erikoishintaan Keski-Suomen Osuuspankin omistaja-asiakkaille. Lue lisää KSOP:n kanavista.