ke 5.7.ti 11.7.
  • Näyttelyt
Aalto2, Jyväskylä

Aalto2:n näyttelyt

Tänä keväänä avautunut Aalto2 yhdistää yhdistää kaksi Alvar Aallon suunnittelemaa rakennusta, Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon. Aalto2:ssa yhdistyvät luontevasti taide ja tiede, kulttuuriympäristö, arkkitehtuuri ja muotoilu.

Ihmisen jäljet – maailmanperintöä

27.05.2023–21.01.2024

Aalto2:n avausnäyttely valottaa menneisyyden perintöä ja pohtii sen kautta nykyhetkeä ja tulevaa – mitä jälkiä meidän ajastamme jää jälkipolville? Kokonaisuus koostuu viidestä näyttelystä: Maailmanperintö, Tunnetut, Suomalainen saunakulttuuri, Suomi ja maailma sekä Modernit. Näyttelykokonaisuus avaa rakennetun perinnön ja kulttuuriperinnön monimuotoisuutta.

Opastettu Suomi ja sauna -kierros Ihmisen jäljet – maailmanperintöä -näyttelyyn

To 6.7. klo 13

Opastus kestää noin puoli tuntia. Hinta pääsylipun yhteydessä 8 €. Osta lippu Aalto2:n verkkokaupasta. Opastuksella syvennytään avausnäyttelyn teemoista Suomen maailmanperintökohteisiin ja niiden vastinpareihin maailmalla. Lisäksi sukelletaan suomalaisen saunan salaisuuteen.

AALTO – työ ja elämä

Alvar Aalto -museon uusi perusnäyttely avaa Alvar Aallon elämäntyön yleisöjen tutkittavaksi. Se vie pintaa syvemmälle arkkitehdin työhön ja suunnitteluprosessiin, olipa kyseessä sitten yksittäinen rakennus, kaupunkikeskus, huonekalu tai aluesuunnitelma.

Keskisuomalaisuutta etsimässä

Mitä ihmettä on keskisuomalaisuus? Keski-Suomen museon pysyvässä näyttelyssä ollaan keskisuomalaisuuden jäljillä aina esihistoriasta vuoteen 2000. Näyttelystä löytyy monipuolisesti katsomista, kuunneltavaa ja tekemistä kaiken ikäisille.