Dixie Harlem ja Jonna Ortju: 25v juhlakonsertti

15 €
LOPPUUNMYYTY

PE 7.7. klo 18.00.
Poppari (kesto noin 2 tuntia, sis. väliajan. K-18)
> Katso sijainti kartasta

Vuonna 1992 järjestettiin Jyväskylässä Kalevan Kisat. Niiden yhteydessä entisen Keski-Suomen läänin maaherra Kalevi Kivistö oli luvannut soittaa klarinettia.  Ja kävelykadun varrella tätä yhtä kertaa varten  koottu bändi soittikin muutamia jazzbiisejä. Kun soittaminen tuntui mukavalta ja bändiläisten kemiatkin natsasivat, ruvettiin treenaamaan Wanhan Ortopedian juhlasalin näyttämöllä. Siiten alkoivat vähitellen myös esiintymiset ensin työpaikan juhlissa ja muuallakin. Erityisen tärkeä esiintymispaikka aloittelevalle bändille oli samoihin aikoihin perustettu JazzBar (nyk. Poppari), jonka lauteille päästiin testaamaan “wanhan jazzin” purevuutta yleisöön. Ja yleisöhän tykkäsi, mikä toi uutta vettä myllyyn.

Samoihin aikoihin perustettiin Helsinkiin jazzravintola Storyville, joka alusta saakka sai vankan suosion. Dixie Harlemilla oli tilaisuus keikkailla Storyvillessä monena vuonna .Jazzklubien lisäksi Dixie Harlem on esiintynyt useilla jazzfestivaaleilla (Jyväskylä Summer Jazz, Imatra Big Band Festival,  Kouvolan Dixiepäivät, Kemijärven ruskaswing, yllä Jazz Blues ja Helsingin  Classic Jazz). Jyväskylän Kesässä bändi esiintyi 5 vuotta sitten. mieleen jäänyt on Annikki Karvisen muotinäytöskeikka Pariisissa sekä Espanjan Aurinkorannikon ja Teneriffan keikat.

Bändi on julkaissut kaksi omakustannelevyä: Tien päällä (1997) sekä Kivaa ei malta lopettaa (2012).

Konsertin ohjelmisto koostuu svengaavista ikivihreistä melodioista dixieland- ja swingtyyliin esitettyinä.

Yhtyeen soittajat ovat ammattilaisia ja kokeneita harrastajia Osa bändin jäsenistä on vaihtunut vuosien varrella ja alkuperäisiä jäseniä on kolme. mutta nykyinen kokoonpano on vakiintunut jo useita vuosia sitten:

Esa Markku Juutilainen, tenosaksofoni ja huilu,
Juha Lauttamus, trumpetti ja laulu,
Ilkka Mäkitalo, klarinetti, altto- ja sopraanosaksofoni,
Jorma “Joppe Suuronen”, pasuuna,
Ari Saksa, piano,
Unto Lappalainen, kontrabasso,
Jukka  Valtonen, rummut,
Jonna Ortju, laulu