Näin se alkoi 5.7.2017

06.7.2017

Toiminnanjohtaja Tanja Rasi kaupunginjohtaja Timo Koiviston halauksessa.

Jyväskylän Kesän 62. Festivaalin avasi toiminnanjohtaja Tanja Rasi, joka toivotteli Kompassin Kesäkadun avauksessa niin hyvää Jyväskylän Kesää kuin kesää ylipäätänsäkin. Aurinko ei paistanut, mutta Rasin naamalta paistoi tyytyväisyys. Ohjelma on taas monipuolinen ja yleinen tunnelma hieno. (Rasi johtaa Jyväskylän Kesää tänä vuonna viimeistä kertaa, sillä hän siirtyy syksyllä eläkkeelle.)

Kompassille kokoontui mukava määrä yleisöä saattelemaan ensin Rynkebyn hyväntekeväisyyspyöräilijöitä matkaan ja sitten kuulemaan maailmankuulun naamioteatteriryhmä Familie Flözin haastattelua. Sillä aikaa kun kahta ryhmän edustajaa haastateltiin, takana hääräsi vähintäänkin hämärän oloinen roudari. Illalla ryhmän Teatro Delusio sai Kaupunginteatterilla raikuvat aplodit. Tänään on vuorossa Flözien palkittu Hotel Paradiso. Kompassilla tapailtiin myös humpan askelia Paula Ketun vetämässä Koko Suomi tanssii -haasteessa.

Päivän esityksistä TaidePiilon pajat myytiin täyteen, samoin Huoneteatterin Naisen tila -esitys. Loiskiksen Siltasalin-konsertissa oli myös melko täyttä, sillä saliin saapui noin 140 katsojaa.

Avausseminaarin tunnelmia. Kuva: Samppa Erkkilä

Avajaisseminaariin Agoraan saapui hienosti noin kolmisensataa ihmistä ja Avajaiskonserttiin yli 900 katsojaa, joista kaikki rakastuivat taitavaan ja nokkelaan The Real Groupiin. Konsertin alussa Tanja Rasille myönnettiin Jyväskylän kaupungin Kiitokset kulttuurityöstä -tunnustus. Palkintoa oli ojentamassa Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto ja kulttuuri- ja kehittämispäällikkö Mari Aholainen.

Kampuksen kentälle kohosi Teltta jaguaarien eli Jyväskylän amerikkalaisen jalkapallon seuran avustuksella. Tänään Teltassa esiintyvät Yona ja Mikko Kuustonen.

 

Kesän valokuvaajien valintoja päivästä:

“Pieni tihkusade ei haitannut kadunmaalaamisen riemua.” Samppa Erkkilä

Tunnelmointia Joose Keskitalon keikalla Vakiopaineessa. kuva Jani Murtosuo.

Rynkeby -hyväntekäväisyyspyöräilyn lähtö ja Päivän paras hymy. Kuva: Raisa Rautkorpi

Tanssija Teija Häyrynen Naisen tila -esityksessä Huoneteatterilla. Kuva: Anna Tuulia Iivari