Jyväskylän Kesän Neulefestarit on kansainvälinen tapahtuma

03.7.2017

Jyväskylän Kesän Neulefestarit kokoaa tuhansia intohimoisia neulojia ympäri maailmaa
Kansainväliset Jyväskylän Kesän Neulefestarit järjestetään Toivolan Vanhalla Pihalla ja sen ympäristössä 6.-9.7.2017. Toista kertaa järjestettävä tapahtuma kokoaa kaupunkiin tuhansia neulomisesta kiinnostuneita ympäri maailmaa. Neulefestivaalien toteuttamisesta vastaa Lankakauppa TitiTyy yhteistyössä Jyväskylän Kesä -kaupunkifestivaalin kanssa.
Nelipäiväisen festivaalin ohjelmassa on lukuisia kursseja ja työpajoja, lisäksi järjestetään kansainväiset lankamarkkinat, neulekulkue sekä erilaisia illanviettoja. Kurssipaikkoina toimivat Vanha Pappila, Jyväskylän Kaupungintalo, Suomen Käsityön museo sekä Kankaan Luova Kampus. Kurssien opettajat ovat tunnettuja neulesuunnittelijoita Suomesta, Norjasta, Keski-Euroopasta sekä Argentiinasta.
“Suomen ensimmäiset Neulefestarit järjestettiin viime vuonna ja ne olivat melkoinen menestys. Tarinaa ei voinut jättää siihen vaan tapahtuman toivottiin toistuvan, eli eiköhän tästä jo ole muodostumassa perinne”, tyytyväinen TitiTyyn yrittäjä Tiina Huhtaniemi naurahtaa. Jyväskylän Kesä on luonteensa ja ajankohtansa vuoksi sopiva synerginen kumppani Neulefestareille. Tänä vuonna Neulefestareille saapuu kansainvälisiä vieraita viime vuotta enemmän ja kävijöitäkin odotetaan paikalle tuhansia neljän päivän aikana. Myös kurssitarjonta on laaja, kaiken kaikkiaan kursseja on kolmisenkymmentä ja niille osallistuu satoja kurssilaisia.”
Torstaina järjestetään värikäs neulekulkue Toivolan Vanhalta Pihalta Jyväskylän Kompassille. Kulkue lähtee Toivolasta klo 13, mukaan voi liittyä myös matkan varrelta. “Kyseessä on tavallaan kävelevä neulemuotinäytös”, Huhtaniemi luonnehtii. Perjantai-illan kruunaa suuri iltajuhla Ainolan tanssilavalla. Iltajuhlaan vieraita kuljettaa loppuunmyyty m/s Satu risteilyalus.
Perjantaina ja lauantaina pidetään Toivolan Vanhalla Pihalla kansainväliset lankamarkkinat. Kaikille avoimet ja pääsymaksuttomat markkinat ovat auki perjantaina ja lauantaina klo 10-17.
Kurssi- sekä iltajuhlalippuja myydään ZUPticketin kautta. Iltajuhlan pääsylippuja voi ostaa myös Ainolan porteilta.

Lisätietoja:
Eveliina Eronen
tuottaja
Jyväskylän Kesän Neulefestarit
044-3835462