Kesän juhannusvinkit

20.6.2016

Toivomme teille tietysti perinteikkään viihtyisää ja vähälumista Juhannusta, mutta jos keskikesän juhla ei täytä ihan kaikkia toiveita, ohessa Jyväskylän Kesän lohtulista Juhannuksen jälkeiseen elämään.

Pekko Käppi ja K:H:H:L (kuva: Konsta Leppänen)

(kuva: Konsta Leppänen)

Shamanistista tunnelmaa

Juhannukseen kuuluu shamanistinen kokon ympärillä pomppiminen ja ikiaikaisten perinteiden äärelle taantuminen: Makkara syödään niin kuumana, että ikenet palavat ja olut niin kylmänä, että hampaisiin sattuu. Samaa, joskin terveellisempää, tunnelmaa voi tavoitella jouhikkovirtuoosi  Pekko Käpin & K:H:H:L:n konsertissa. Luvassa on vimmaisen tanssittavaa meininkiä, bluesia ja nykykansanmusiikkia.
Keskiviikkona 13.7. Teltassa klo 19. Liput 24,50/20,50 K-18.

Marc_9040 pakattuNaimaonnea ilman taikoja

Juhannuksena tehdään juhannustaikoja lähinnä naimaonnea ja tulevaisuutta varten. Marc Gassotin The Dark Side of the Mime käsittelee pitkälti samoja aiheita. Mies lupaa teoksensa sisältävän porno-miimi-väkivalta-splatteria ja flirttailua populaarikulttuurin kanssa. Katsojalle tämä pikkutuhma esitys luvannee punaisia poskia ja naurusta hellää vatsaa.
Lauantaina 16.7. Kaupunginteatterilla klo 20. Liput 26,50/24,50/20,50 K-18.

82384_Harka-Toivo-Vikstedt-Apollo-1928_ISOPaljasta pintaa ja musiikkia museolla

Juhannukseen kuuluu ilkosillaan järveen juokseminen. Heinäkuussa nakuillaan taiteen äärellä kun Keski-Suomen Museolla järjestetään osana ”Mitä noi tekee?!” –ohjelmaa alastonmallin piirtämistä. Tapahtuma liittyy museon upeaan Lyydia – alaston setelityttö -näyttelyyn. Piirtämistä siivittää live-musiikki.
Alastonmallin piirtamistä K-S Museolla, perjantaina 15.7.

Kilema

Aurinkoista reggae-meininkiä

Jos tuleva puoliso ei ilmesty unessa vaikka kaivoon olisi kurkattu ja tyynyn alle kerätty lajitelma kukkia, voi sydämen valittua etsiä vaikka Kileman konsertista. Madagaskarilaisissa rytmit saavat taatusti lanteen keinumaan ja auringon paistamaan vaikka taivaalta sataisi räntää.
Perjantaina 15.7. klo 21.30 Teltassa. Liput 24,50/20,50. K-18.