Huomenna se alkaa!!!!

11.7.2016

Jyväskylän Kesä alkaa huomenna ja kuten muistatte ohjelmaan kuuluu myös paljon yleisölle ilmaista ”Mitä noi tekee?!” – katuohjelmaa. Paikkana on pääsääntöisesti Kompassi, mutta ilmaisohjelmaa nähdään muissakin Jyväskylän osoitteissa. Katuohjelmassa esiintyy päivittäin Kesän kotimaisia ja kansainvälisiä artisteja.
Sateen sattuessa ti-to ohjelma siirtyy Nikolainkulmaan, perjantaina kaupunginteatterille. Lauantain sadevaraus on vielä auki. Ilmoitamme tästä lähempänä ja jatkamme toimistolla auurinkokelien esiin manaamista.

Ohessa poimintoja ilmaisohjelmasta:

puro 1 pakattu

Vesa Purokuru

Tiistai 12.7.

 • Kompassin kulmalla Avajaisissa klo 12.00 sirkustaiteilija Vesa Purokuru, Hiiulihei-konsertin Loiskis-orkesteri, Huoneteatterin ohjaaja-käsikirjoittaja Raili Kivelä ja Ultra Bra -henkistä musiikkia esittävä Minä en ole kala –yhtye.
 • Teltassa klo 13.30–14.30 Ihmiset liikkuvat – kansat kohtaavat –keskustelutilaisuus, jonka avaa kaupunginjohtaja Timo Koivisto.
 • Keski-Suomen näkövammaiset ry:n opaskoiraesittely ja sokkopingis-tapahtuma Suomen käsityön museon edessä ti-pe klo 13. Toistuviin ilmaisohjelmiin kuuluu myös Kompassilta starttaava Trahs Heroes performanssi klo 13.30-16 (to-la), kulttuuriluotsien museokierrokset käsityön museolla klo 13-16 (ti-to) ja kirkkopuiston Asashi ja Shindo-venyttelyt klo 10-12 (ti-pe).
SaaraAalto_9368_kuva_VillePaulPaasimaa

Saara Aalto

Keskiviikko 13.7.

 • Kompassin lavalla englantilainen naamioteatteriin erikoistunut 2theatre, Saara Aalto & Teemu Roivainen ja jouhikkovirtuoosi Pekko Käppi. Kompassilla vierailee myös Luova lava lapsille –ryhmä.
 • 10–16 kirkkopuiston laidalla Taiken taidevartti, jossa läänintaiteilijat esittävät ja tuottavat ohjelmaa lapsille.
03.KDD_Promo

Kanta dAb dAb

Torstai 14.7.

 • Kompassin lavalle nousevat Kuusan Kanavateatteri, nepalilainen Kanta dAb dAb, Circo Aereo, Reetta Haavisto ja Simo Mäkinen sekä 20 vuotta täyttävä Jyväskylän Flamencoyhdistys.
 • 13.00–14.30 Kirkkopuistossa taistelulajinäytöksiä ja kokeilua.
 • Jyväskylän Kaupunginteatterin lämpiössä Taidekritiikin nykytila ja tulevaisuus -paneelikeskustelu.

Perjantai 15.7.

marckarl22-2

Marc Gassot ja Karl Sinkkonen

 • Kompassilla pikkutuhma miimikko Marc Gassot ja Peking-ooppera seurue Wusheng Company. Lavalle nousee myös Neulefestarin pääesiintyjä, rokkikukko Stephen West.
 • Kirkkopuistossa, taidemuseon edustalla klo 13-14 Kukkahattutätien kokoontumisajot. Ota piknikhuopa ja eväät mukaan, kukkia hattuun ja varustaudu leikkisällä asenteella Kesän värikkäämpään piknikkiin.

   Stephen West (kuva: Jonna Jolkin)

  Stephen West (kuva: Jonna Jolkin)

försti pakattu

Johanna Försti

Lauantai 16.7.

Kompassin lavalla Allsång på Teltta –konsertissa laulattavat Johanna Försti ja Sami Saari. Jykylele orkesteri, Saw the Circle –vannetanssi. Luvassa myös esimakua klo 14 starttaava Lounaispuiston Payback Jam:sta.

Sunnuntai 17.7.

Kaupunginteatterilla klo 12.30–13.30 Teatteri itseään isommalla asialla –keskustelutilaisuus. Keskustelua johtaa Aila Lavaste. Vapaa pääsy.

Muutokset ohjelmaan mahdollisia!

Julkaisun pääkuvana graafikko Ville Munterin hieno näkemys Markus Viitakosken käsialaa olevasta Kesän ulkoasusta.