Sunnuntaina kruunattiin Teltan kuningattaret

10.7.2017

“Oli kyllä hieno konsertti. Kannatti lähteä”, Juurikkasaaresta pois kävelevä nainen sanoi ystävälleen. Tämä nyökyttää vieressä. Todellakin kannatti lähteä.

Mari Ylipää, Marzi Nyman, Niko Kumpuvaara ja Ville Herrala olivat juuri lopettanut konserttinsa. Keikan viimeiset biisit vedettiin Jyväskylän Kesän t-paidoissa. Paikalla oli noin 250 katsojaa.

Allsång på Telttaa vietettiin toista kertaa Sami Saaren ja Johanna Förstin johdolla. Jo viime vuonna tunnelma oli huikea, mutta tänä vuonna saavutettiin jo ihan uusi taso. Hissuttelevasta ja varovaisesta laulamisesta ei ollut tietoakaan kun telttakansa kajautti ilmoille mm. Popedan “Pitkän kuuman Kesän” ja Sami Babitsin “Da Da Daada Daadan”.
Lavalla nähtiin myös kovasti Kekkosta muistuttava Urkki Hulluniemi, joka kutsui lavalle eläköityvän toiminnanjohtaja Tanja Rasin ja jo tuottajan pestin keväällä jättäneen Mari Lankisen. Pönöttävien kiitospuheiden sijaan naiset kruunattiin Teltan kuningattariksi. Allsång på Teltta oli Teltan viimeinen keikka. Maanantaina ja tiistaina Jyväskylän Kesän konsertit jatkuvat Taulumäen kirkossa.

Sunnuntaina vietettiin myös Kamukutsuja Lounaispuistossa. Kansanmusiikkimeininki sopi hienosti aurinkoiseen päivään. Huonetetterilla alkoivat Company Uuden Maailman esitykset, joita on tänäänkin tarjolla kaksin kappalein.

Allsång På Teltta ja Johanna Försti. Kuva: Samppa Erkkilä

Kamukutsut. Kuva: Jani Murtosuo

Maria Ylipää ja Marzi Nyman. Kuva: Raisa Rautkorpi

Teltan viimeinen konsertti. Kuva: Ville Munter

Urkki kruunasi Teltan kuningattaret. Kuva: Samppa Erkkilä