Lankakauppa TitiTyy:n Neulefestarit tulivat Kesään

16.7.2016

Neulefestarit_15.07.2016tiinaruotsalainen7 pakattu

Neulefestarin kulkue Toivolan Vanhasta Pihasta Kompassille.

Viikonlopun Neulefestivaali lähti käyntiin Stephen Westin johdolla

Toivolan Vanhalla Pihalla kuhisee ja sukkapuikot kilkattavat, kun neulefestivaalien avajaiskulkue teki perjantaina lähtöään TitiTyy -lankakaupan läheisyydestä. Kulkuetta johtivat lankakaupan omistaja Tiina Huhtaniemi ja mies nimeltä Stephen West. West on  amerikkalainen neulomisen supertähti, jolla on vahva fanikunta Suomessakin.
West on niittänyt kansainvälistä neulejulkisuutta innovatiivisilla shaalimalleillaan, ennakkoluulottomalla värienkäytöllään sekä hauskoilla YouTube -videoillaan. Stephen opiskelee paraikaa tanssia Amsterdamissa ja kiertää Yhdysvaltoja ja Eurooppaa vetäen neuletyöpajoja väreistä ja tekniikoista.

Stephen tietää, että usein neulomisen taidot opitaan jo lapsena omalta äidiltä tai isoäidiltä. Hänen tapauksessaan inspiraatio tuli vasta 16-vuotiaana ystäviltä. Tarkoituksena oli keksiä tekemistä teatterin tylsille väliajoille. Kaikkien yllätykseksi Stephen ei laskenut puikkoja alku innon jälkeen käsistään, vaan on omien sanojensa mukaan neulonut siitä lähtien joka päivä.

Essi Koskinen ja Johanna Ärje pakattu

Neulefestarin osallistujat Essi Koskinen ja Johanna Ärje.

Neulekulkueen mukana puikoissa ovat myös kovan luokan neuleharrastajat Essi Koskinen ja Johanna Ärje. Naiset aikovat juosta ympäri kaupunkia Neulefestivaalien ohjelman perässä. Stephen on heille entuudestaan tuttu hahmo:
– Tässä on tekeillä hänen piponsa ja hänen huivinsa ja on käyty kurssillakin.
– Tämä harrastus on pidempään jatkunut pakkomielle, joka syö kaiken ajan, mihinkään ei voi lähteä ilman neuletta, naiset nauravat.

Neulefestivaalien ohjelmaan kuuluu lukuisia työpajoja, lankashoppailua sekä tietysti villiä juhlimista.
– Neulontabileet on paras tapa juhlia. Se on kuin jatkuva dress up -paraati, jossa kehumme toistemme asuja ja pidämme hauskaa, West kertoo pilke silmäkulmassaan.

Lankakauppa TitiTyy järjestää Neulefestarit yhteistyössä Jyväskylän Kesän kanssa.
Linkistä lisää kutojien ”rokkikukko” Stephen Westistä 
Tästä linkistä lisää neulefestivaaleista