Teatterikone: Aalto kylässä

ke 3.7.
Kesto: n. 2h
Aalto-sali (lähtöpaikka), Kauppakatu 30

Liikkuva teatteriesitys antaa katsojalle tuntuman Alvar Aallosta ihmisenä ja saa katsojan ajattelemaan minkälaisen ”perinnön” hän haluaa jättää itsestään muille kuolemansa jälkeen. Esityksen ensi-ilta on Jyväskylän Kesässä 2019.

Esitys liikkuu Jyväskylän keskusta-alueella, pysähtyen Alvar Aallon suunnittelemien rakennusten luona. Esitystä ja yleisöä kuljettaa eteenpäin näyttelijä Annu Sankilampi, joka esittää Aallon vaimoa ja kollegaa Ainoa. Aallot suunnittelivat yhdessä mm. Jyväskylän Työväentalon.

Rakennusten luona tutustutaan Alvar Aaltoon puolisona ja työtoverina sekä tämän ajatuksiin maailmasta, luonnosta ja ihmisistä. Aino Aallon ajatukset toimivat katsojille peilinä ja pysähdyspaikoilla
katsojaosallistujat pääsevät pohtimaan omia arvojaan ja toimintatapojaan.

Esitys on aikuisille suunnattu. Reitille voivat osallistua myös liikuntarajoitteiset.

Yhteen esitykseen mahtuu maksimissaan 30 henkilöä.

Esityksen käsikirjoittaa, ohjaa ja siinä näyttelee Annu Sankilampi. Käsikirjoituksen pohjana on Göran Shildtin teos Alvar Aalto – elämä. Esityksen tuottavat Teatterikone ja Jyväskylän Kesä ja se toteutetaan yhteistyössä Alvar Aalto -museon ja Visit Jyväskylän kanssa.

Liput (14/12 €). Ennakkolipunmyynti päättyy tuntia ennen kutakin esitystä. Paikan päällä lipunmyynti aloitetaan puolta tuntia ennen näytöstä. Paikan päällä maksuvälineenä käy vain kortti.

Esityksen kesto: n. 2h ja matka n. 2km .

Kaikki esitykset festivaaliviikolla:

Ke 3.7. klo 14 & 18
To 4.7. klo 14
Ma 8.7. klo 18