Teatterikone: Aalto kylässä

to 4.7. klo 14:00
,
Liput 12–14 EUR

Liikkuva teatteriesitys antaa katsojalle tuntuman Alvar Aallosta ihmisenä ja saa katsojan ajattelemaan minkälaisen ”perinnön” hän haluaa jättää itsestään muille kuolemansa jälkeen. Esityksen ensi-ilta on Jyväskylän Kesässä 2019.

Esitys liikkuu Jyväskylän keskusta-alueella, pysähtyen Alvar Aallon suunnittelemien rakennusten luona. Esitystä ja yleisöä kuljettaa eteenpäin näyttelijä Annu Sankilampi, joka esittää Aallon vaimoa ja kollegaa Ainoa. Aallot suunnittelivat yhdessä mm. Jyväskylän Työväentalon.

Rakennusten luona tutustutaan Alvar Aaltoon puolisona ja työtoverina sekä tämän ajatuksiin maailmasta, luonnosta ja ihmisistä. Aallon ajatukset toimivat katsojille peilinä – katsojaosallistujat pääsevät pohtimaan omia arvojaan ja toimintatapojaan osallistavien harjoitteiden kautta.

Esitys on aikuisille suunnattu. Reitille voivat osallistua myös liikuntarajoitteiset.

Yhteen esitykseen mahtuu maksimissaan 30 henkilöä. Kohteita kierroksella ovat Työväentalo, Kaupunginteatteri, Suojeluskuntatalo, Casa Lauren, Jyväskylän yliopisto ja Alvar Aalto -museo.

Esityksen käsikirjoittaa, ohjaa ja siinä näyttelee Annu Sankilampi. Käsikirjoituksen pohjana on Göran Shildtin teos Alvar Aalto – elämä. Esityksen tuottavat Teatterikone ja Jyväskylän Kesä ja se toteutetaan yhteistyössä Alvar Aalto -museon ja Visit Jyväskylän kanssa.

Liput (14/12 €) tulevat myyntiin perjantaina 12.4.

Kaikki esitykset festivaaliviikolla:
Ke 3.7. klo 14 & 18
To 4.7. klo 14
Ma 8.7. klo 18