Salvador Sobral (POR)

su 7.7. klo 18:00
Kesto: n. 2h sisältäen väliajan
Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasali, Seminaarinkatu 15 Jyväskylä

Loppuunmyyty

Vuoden 2017 Euroviisuvoittaja, portugalilainen jazz-laulaja ja lauluntekijä Salvador Sobral saapuu ensimmäisellä Suomen vierailullaan Jyväskylän Kesään. Odotettavissa on valtakunnallisesti ainutlaatuinen ja musiikillisesti korkeatasoinen elämys.

Salvador Sobral on ylistetty tulkitsija, jonka musiikin ytimessä ovat jazz- ja bossa nova -vaikutteet sekä vivahteet ranskalaisesta chanson-perinteestä. Sobralin musiikillisia innoittajia ja vertauskuvia ovat muun muassa Chet Baker sekä legendaarinen bossa nova -nimi Caetano Veloso, jonka kanssa hän on myös esiintynyt. Tarkan, herkän ja notkean tulkintansa vuoksi Sobralia on tituleerattu myös ääni-instrumentalistiksi. Portugalin kaikkien aikojen ensimmäinen Euroviisuvoittaja on voittanut myös kotimaansa Idols-kilpailun vuonna 2009 ja julkaissut debyyttialbuminsa “Excuse Me” vuonna 2016. Maaliskuussa 2019 ilmestyvältä uudelta levyltä on julkaistu singlet “Mano a Mano” sekä “Cerca del Mar”.

Salvador Sobral on tullut tunnetuksi myös kantaaottavuudestaan. Hän on esimerkiksi ottanut kantaa pakolaiskriisin humanitäärisiin ongelmiin. Hän on myös puhunut musiikintekijöiden ja säveltäjien työn puolesta ja kritisoinut pop-musiikin kertakäyttöisyyttä.

Jyväskylän Kesässä Salvador Sobral konsertoi nelihenkisen yhtyeensä kanssa Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasalissa.

Pressikuvia esiintyjistä löydät kuvapankistamme.