Puistojuhlat 2020

to 2.7.
Kesto: torstaista lauantaihin
Lounaispuisto, Seminaarinkatu Jyväskylä

Puistojuhlat 2.-4.7.2020: 

TORSTAI 2.7.

22-Pistepirkko, Ruusut, The Hearing

PERJANTAI 3.7.

Anssi Kela, PK Keränen & Valtteri Laurell, Räjäyttäjät, Antti Autio

LAUANTAI 4.7.

Paperi T & Khid, Stepa & Heimo Ilman Menneisyyttä, Plutonium 74, Jesse Markin, Muuan Mies

 

Puistojuhlat tulevat jo kolmatta kertaa! Jyväskylän Yläkaupungin sydämessä Lounaispuistossa esiintyy yksitoista kotimaisen musiikin kärkinimeä. Aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan luvassa on rento kolmipäiväinen festariviikonloppu loistavan musiikin, leppoisan puistotunnelman sekä makuhermoja kutkuttelevan ruoka- ja juomatarjoilun parissa. Puistojuhlien ikäraja on 18v.

Yhden ja kolmen päivän liput Puistojuhliin ovat nyt myynnissä!

 

TUTUSTU PUISTOJUHLIEN ESIINTYJIIN

 

Suomen vaihtoehtorockin arvostetuimpiin yhtyeisiin kuuluva 22-Pistepirkko tunnetaan omaperäisestä soundista ja hienoista kappaleista. Pitkän tauon jälkeen paluun tehnyt yhtye nauttii kulttimaineesta Suomessa ja ulkomailla.

 


Anssi Kela on kiistatta aikamme menestyneimpiä kotimaisia artisteja. Viime vuonna Erikois-Emmalla palkittu rocklegenda ja hittimaakari villitsee Puistojuhlien yleisöä pitkään ja viipyilevään yöhön.

 

Antti Autio on viime vuosina noussut yhdeksi Suomen arvostetuimmaksi laulaja-lauluntekijäksi. Hän soittaa yhtyeensä kanssa raikkaaseen ja vahvaan laululyriikkaan sekä polveilevaan kitarointiin pohjautuvaa musiikkia.

 

Huikeaan livesuosioon yltäneestä elektropop-yhtye Ruusuista puhutaan suomalaisen popmusiikin uudistajana ja pelastajana. Viime vuonna Kriitikoiden valinta -Emmalla palkittu yhtye työstää parhaillaan uutta musiikkia.

Kuuntele tuore sinkku! 🗝 https://lnk.to/Ruusut-AvaimetAvaaOvii


Valloittavana liveyhtyeenä tunnettu Muuan Mies on vakuuttanut kuulijansa vilpittömillä, koskettavilla lyriikoillaan. Yhtye julkaisi tammikuussa uuden Onni-nimisen albumin.


Plutonium 74 julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2003 ja saavutti nopeasti kulttistatuksen ja huikean live-yhtyeen maineen. Pitkän keikkatauon jälkeen aktivoitunut bändi nähdään kesällä myös Puistojuhlissa.

Jyväskylässä perustettu Räjäyttäjät on tullut tunnetuksi vauhdikkaista live-esiintymisistään ja suomenkielisestä jytärockistaan. Trion uusi levy III on kerännyt ylistäviä arvioita.

The Hearing on Ruusuissakin vaikuttavan Ringa Mannerin sooloprojekti. Eteerisen herkkiä laulumelodioita ja syntetisaattoriaaltoja kerrostava artisti julkaisi kolmannen albuminsa Demian viime syksynä. The Hearing palkittiin tammikuussa Indie Awards -tapahtumassa vuoden artistina.

Kauniista flowstaan tunnettu Stepa on ehtinyt ilahduttaa yleisöä jo kuudella albumilla ja lukuisilla hiteillä. Hyväntuulinen räpin supersankari saapuu Lounaispuiston lavalle livebändin kanssa.

Paperi T nousi Malarian pelko -levyllään kotimaisen pop-musiikin ilmiöksi. Paperi T:n ja Khidin yhteinen EP julkaistiin kuitenkin jo sitä ennen, vuonna 2013. Nyt kaksikko jatkaa yhteistyötään: artistit julkaisevat maaliskuussa yhteisalbumin HBD RIP.

Viime vuonna esikoisalbuminsa julkaissut Jesse Markin on vakuuttanut kansainvälisellä popillaan sekä yleisön että kriitikot. Markin palkittiin tänä vuonna Emma-gaalassa vuoden tulokkaana ja kriitikoiden valintana ja heti perään Femmagaalassa vuoden 2019 merkittävimmäksi artistiksi. Folk-albumi on ehdolla myös Teosto-palkinnon saajaksi.

PK Keränen

22-Pistepirkon laulaja-kitaristi PK Keränen julkaisi ensimmäisen soololevynsä vuoden alussa. Omien sanojensa mukaan Keränen asetti soololevylleen tavoitteeksi selvittää, osaako hän oikeasti laulaa. Levyä on Keräsen kanssa työstänyt Ricky-Tick Big Bandista tunnettu jazzmuusikko Valtteri Laurell Pöyhönen, joka nähdään Keräsen kanssa myös Puistojuhlien keikalla.

TUNNELMIA VIIME KESÄLTÄ

 

Tutustu edellisen vuoden esiintyjiin ja tunnelmiin tarkemmin täällä:
https://jyvaskylankesa.fi/2019/events/puistojuhlat2019/

 

 

 

OLEELLISTA INFOA TAPAHTUMASTA

 

IKÄRAJA

Tapahtuma on kokonaisuudessaan kielletty alle 18-vuotiailta. Valmistaudu todistamaan ikäsi tapahtumaporteilla.

Poikkeuksena alle 13-vuotiaat ovat tervetulleita vanhempiensa/muun huoltajan kanssa. Lippuhinta lapsille on sama kuin opiskelijoille, eläkeläisille, työttömille sekä siviilipalvelus- ja varushenkilöille. Alle 13-vuotiaan tulee olla jatkuvasti aikuisen valvonnassa. Lapset ovat alueella huoltajan vastuulla. Ikä tarkistetaan tarvittaessa lipunmyynnissä ja festivaalialueella. HUOM! Alle 13-vuotiaat eivät saa olla Lounaispuiston katsomoalueella (AVI:n ohjeiden mukaan). Vanhempien tulee huolehtia lasten liikkumisesta alueella. 

LIPUT JA SISÄÄNKÄYNNIT

Etukäteen ostetut liput voi vaihtaa rannekkeisiin Jyväskylän Kesän lippumyymälässä. Ruuhkien välttämiseksi suosittelemme vaihtamaan liput rannekkeeseen etukäteen.

SAAPUMINEN

Parkkipaikkoja on alueen läheisyydessä hyvin vähän. Kannattaa saapua paikalle kävellen tai pyörällä. Minna Canthin kadun liikenne on tapahtuman aikana suljettu autoilta. Alueelta voi poistua ja saapua, kun on ranneke kädessä.

ESTEETTÖMYYS

Lounaispuisto sijaitsee mäessä ja siellä on useita tasanteita. Tasanteelta toiselle siirtyminen ei valitettavasti ole esteetöntä.

Mikäli asiakas tarvitsee päivittäisiin toimiinsa avustajaa, pääsee avustaja tapahtumaan samalla lipulla avustettavan kanssa. Apuvälineillä liikkuvien kannattaa ostaa liput ennakkoon ja käyttää Minna Canthin kadulla sijaitsevaa sisäänkäyntiä. Alueella on bajamajoja ja myös esteetön wc. Lounaispuistossa ei valitettavasti ole induktiosilmukkaa.

TURVALLISUUS

Noudata tapahtumajärjestäjän ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa. Mahdollisten onnettomuuksien varalta alueella päivystää ensiapuryhmä. Jos huomaat onnettomuuden tai muun turvallisuusongelman, ilmoitathan heti asiasta järjestyksenvalvojille.

Omien alkoholijuomien ja mahdollisesti turvallisuutta vaarantavien esineiden tuominen tapahtumapaikoille on ehdottomasti kielletty.

Tupakointi on ehdottomasti kielletty lavan edustalla, katsomossa ja ravintolatelttojen välittömässä läheisyydessä.

 

TAPAHTUMA-ALUEELLE EI SAA TUODA

  • lasipulloja tai tölkkejä
  • alkoholijuomia
  • avattuja sateenvarjoja
  • retkituoleja
  • lemmikkejä
  • mitään aseita tai aseita muistuttavia esineitä, räjähteitä, ilotulitteita, laserpointereita, spraymaaleja jne.
  • videokameraa tai selfiekeppiä
  • kuljetus- ja valokuvauskoptereita
  • jv-liiviä muistuttavia vaatekappaleita

 

VALOKUVAUS / VIDEOKUVAUS

Esitysten valokuvaaminen ja järjestelmäkameroiden tuonti alueelle on sallittu. Esitysten videokuvaaminen on kielletty ilman erillistä lupaa.

 

EVÄÄT JA JUOMAT

Yhden enintään 0,5 litran avaamattoman tai tyhjän virvoitusjuoma- tai vesipullon tuonti alueelle on sallittu. Juomapullon tulee olla kirkas ja läpinäkyvä, tyhjät viina/siideri/yms-pullot eivät sovellu juomapulloiksi. Pienten eväiden (leivät, karkit, snacksit, hedelmät yms.) tuonti alueelle on sallittu.