Puistojuhlat 2019

to 4.7.
Kesto: torstaista lauantaihin
Lounaispuisto, Seminaarinkatu Jyväskylä
Liput 28–89 EUR

Puistojuhlat tulevat taas! Jyväskylän Lounaispuistossa 4.–6.7.2019 esiintyy yhdeksän kotimaisen musiikin kärkinimeä. Viime vuodelta tuttuun tapaan luvassa on rento festariviikonloppu loistavan musiikin, leppoisan puistotunnelman sekä hyvän ruoka- ja juomatarjoilun parissa. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.

Liput nyt myynnissä!

 

TORSTAI 4.7.

Puistojuhlat käynnistyvät Vestan ja Pariisin Kevään johdolla. Suomenkielisen popin suunnannäyttäjä Vesta oli ehdolla peräti kuudessa kategoriassa vuoden 2019 Emma-gaalassa. Debyyttialbumillaan “Lohtulauseita” vakuuttanut Vesta yhdistelee musiikissaan indietä ja valtavirtaa merkitykselliseksi ja suosituksi kokonaisuudeksi. Arto Tuunelan sooloprojektina käynnistynyt Pariisin Kevät on julkaissut kuusi menestyslevyä ja vakiinnuttanut paikkansa Suomen livebändien terävimpien huippujen joukossa.

 

PERJANTAI 5.7.

Perjantaina esiintyvät Litku Klemetti, Iisa sekä Maija Vilkkumaa. Litku Klemetti on rymistellyt suosioon muun muassa albumeillaan “Juna Kainuuseen” sekä “Taika tapahtuu”. Luvassa on spontaania heittäytymistä, unelmointia sekä fiilistä että jotain jännää voi tapahtua vielä 2010-luvulla. Iisa on laulaja-lauluntekijä, joka tunnetaan pysäyttävistä ja hätkähdyttävän herkistä popkappaleistaan. Artistin viimeisimmältä levyltä “Päivii, öitä” yleisön suosikeiksi ovat kivunneet singlet “Kun olit nuori” ja “Jos se sattuu”. Maija Vilkkumaa on yksi Suomen eniten levyjä myyneitä artisteja, joka on vakuuttanut ja vaikuttanut monipuolisella urallaan 1990-luvulta tähän päivään asti. Uusilla singleillään “Siks ku mä halusin” ja “Teini” Vilkkumaa palaa jälleen juurilleen suomirockin äärelle.

 

LAUANTAI 6.7.

Lauantaina koetaan neljä huippukeikkaa, kun esiintymään saapuvat Asa & Band, Yona, Laulurastas sekä Pyhimys. Asa on sisäisen rytminsä tahdissa toimiva sanataiteilija. Vastikään julkaistu “Uni näkee unta meistä” -albumi poukkoilee kansanmusiikista non-musiikkiin ja aikuisräpistä psykedeliaan. Yona on maamme arvostetuimpia artisteja, joka on tunnettu erityisesti laaja-alaisesta taituruudestaan eri musiikkigenrejen välillä. Heittäytymiskykyisenä tunnettu artisti yhdessä taidokkaan ja rohkean yhtyeen kanssa on yhdistelmä, joka jättää harvan kylmäksi. Laulurastas on 1990-luvun Jyväskylässä perustettu suomalaisen reggae- ja dubmusiikin pioneeri. Suomalaisen reggaen keskushenkilöistä koostuva yhtye nauttii väkevää kulttimainetta. Peräti kuusi Emma-pystiä kahminut Pyhimys on pitkän linjan räppäri, joka tunnetaan oivaltavista, moniulotteisista ja ajatuksia herättävistä lyriikoistaan. “Tapa poika” oli jättimenestys ja vuoden 2018 puhutuimpia albumeja.

We Jazz -kollektiivista ja Radio Helsingin suosituista ohjelmistaan tuttu DJ Matti Nives saapuu Jyväskylään mukanaan laukullinen ensiluokkaista vinyyliä. Niveksen tarkoin ja rakkaudella rakennetuissa DJ-seteissä mukana on musiikkia mm. jazzin, soulin, afrikkalaisten musiikkien ja indierockin saralta. Monipuolinen musiikkilinjaus sisältää lukuisia harvoin kuultuja helmiä ja Puistojuhlat-settien pääpaino on viihtymisessä ja hyvän musiikin jakamisessa. Nives on viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Jyväskylässä ja täällä hän myös aloitti DJ-uransa noin 15 vuotta sitten Ilokiven klubi-illoissa ja Popparin Somethin’ Else -klubilla.

LIPPUJEN HINNAT

3 päivän lippu

89/69 €

1 päivän liput

TO 4.7. 34/28 €

PE 5.7. 34/28 €

LA 6.7. 36/30 €

Alennuslippu koskee opiskelijoita, eläkeläisiä, työttömiä sekä siviilipalvelus- ja varushenkilöitä. Lippuja myydään Jyväskylän Kesä -festivaalin verkkosivuilla sekä Lippupisteen toimipisteissä.

 

Lippuja myydään näillä sivuilla sekä Lippupisteen toimipisteissä kautta maan.