Päätöskonsertti: Toni Edelmann -muistokonsertti

ti 10.7. klo 18:00
Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasali,
Loppuunmyyty

Tähän konserttiin OP Keski-Suomen omistaja-asiakkaille etuhintaiset liput.

 

Samuli Edelmann, Eija Ahvo, Lasse Hirvi (kapellimestari) ja Lasse Hirven orkesteri

Festivaali huipentuu säveltäjä Toni Edelmannin (1945–2017) muistokonserttiin. Ainutkertaisen ja koskettavan konsertin solisteina toimivat kaksi laulajaa ja näyttelijää: säveltäjän poika Samuli Edelmann sekä hänen tuotantoaan runsaasti tulkinnut Eija Ahvo. Konsertin johtaa Lasse Hirvi ja sen säestää Lasse Hirven orkesteri.

Konsertissa kuullaan läpileikkaus Toni Edelmannin laajasta tuotannosta. Muun muassa runosävellyksistään tunnetun säveltäjän teoksiin lukeutuu niin laulelma- ja kuoromusiikkia kuin teatteri- ja elokuvasävellyksiäkin. Edelmann teki myös instrumentaalimusiikkia, free-jazzia sekä musiikkia kirkkokonsertteihin.

Tilaisuuden yhteydessä yleisön käytettävissä ovat Semman laadukkaat ravintolapalvelut.

Esiintyjä kertoo

Eija Ahvo:

Säveltäjä Toni Edelmannin laulujen määrä on valtava. Valitsimme Samulin kanssa aluksi ohjelmaan ne itsellemme kaikkein rakkaimmat ja tärkeimmät laulut. Sitten etsimme lauluja, joita harvemmin kuullaan. Niinpä joukkoon mahtuu myös suurelle yleisölle tuntemattomia lauluja. Omista suosikeistani kuullaan levyttämiäni lauluja, kuten Lasinen vuori, Huhtikuinen yö, Unessa tapahtuu ja Halusin yksin olla.

On suuri ilo saada laulaa Tonin lauluja juuri Samulin kanssa. Laulamme ja kerromme Tonin laulutarinoita vuorotellen ja toisiamme tarpeen tullen tukien. Sitäpaitsi Toni lähettelee koko ajan viestejä siitä, mitä lauluja meidän on ehdottomasti laulettava!

Laulut eivät kulje minkäänlaisella aikajanalla, vaan ne tarjoillaan elämän tarjottimelta tunnelma kerrallaan. Viipyillään, niin kuin Tonillakin oli tapana tehdä. Konsertti on kiitos Tonille ja hänen loputtomalle luovuudelleen.

Toni on minulle sukulaissielu, jatkuva ystävyyden oppitunti, edelleen. Musiikin avulla tutkimme elämää ja tunteita, huumoria unohtamatta. Mitä syvempi teksti, sitä enemmän keskusteluissamme pirskahtelivat ilon kyyneleet. Tonin sävellyksissä on läsnä elämän lämpö. Jokaisella esityskerralla lauluihin voi laulaja sytyttää liekin, jolla valaista kuulijaa. Yli 45 vuotta kestänyt yhteistyömme Tonin kanssa oli eräänlainen liitto, joka ei katkea koskaan.”