Mäki-Matin perhepuiston 40v-syntymäpäiväjuhla

la 6.7. klo 12:00
Mäki-Matin perhepuisto, Oikokatu 7

Vapaa pääsy

Jyväskylän oma Mäki-Matin perhepuisto täyttää 40 vuotta! Juhlat töräytetään alkuun jo Jyväskylän Kesän avajaispäivänä 3.7. klo 10, jolloin ohjelmassa on myös legendaarinen Oikokadun maalaus klo 11. Puistoa koristellaan erilaisin työpajoin pitkin viikkoa, ja lauantaina 6.7. koittaa pääjuhlapäivä!

Synttärijuhlat alkavat lauantaina 6.7. klo 12, ja kello 13 juhlaesiintyjänä esiintyy PÖLLÖT. Yhtye saapuu ihka ensimmäiselle koko perheelle suunnatulle keikalleen suoraan Suomen Turusta!

Synttäreiden aikataulu:
Klo 12: Synttärit avataan ja pidetään aloituspuheet
Klo 12-13: Saippuakuplien puhaltelua, popparia ja musiikkia. Pihalla voi myös etsiä synttärikakun kadonneita kynttilöitä, sillä pitkin puistoa on piilotettu 40 kynttilää!
Klo 13: Pöllöt esiintyy
Klo 15: Viiru ja Pesonen -teatteriesitys (pääsymaksullinen)
Klo 18: Prinsessa Pikkiriikki -teatteriesitys (pääsymaksullinen)

Vanha kunnon kahvila on auki koko synttäreiden ajan.

Tervetuloa juhlahumuun ja onnittelemaan perhepuistoa!

 

Anna Nurmesniemi / Mäki-Matin perhepuisto:

“Mäki-Matin perhepuisto on ollut osa Jyväskylän kaupunkia jo vuodesta 1979. Se perustettiin osana lapsen vuotta. Jo alkuajoista lähtien puistossa on vallinnut yhteisöllinen ilmapiiri. Puiston taika onkin siinä, että jokainen tulija, niin lapsi kuin aikuinenkin, otetaan ilolla ja lämmöllä vastaan.

Yksilöllinen ilmapiiri sulkee tulijan sisäänsä kuin lämpöinen peitto. Jokaiselle löytyy aina tekemistä niin sisältä kuin ulkoakin. Arkipäivisin puistossa on lapsille ja perheille tarkoitettua ohjattua toimintaa. On hetkiä, jolloin voi maalata, askarrella, liikkua ja kokea. On olkapäitä, joihin painaa päänsä, kun arki tuntuu raskaalta, ja on leikkikaveria kenen kanssa juosta hippaa tai vaikka keinua.

Avoin toimintamme perustuu maksuttomuuteen ja yhteisöllisyyteen. Paljon tehdään yhdessä, ideoidaan ja koetaan. Puiston merkitys perheille on suuri. Se antaa hetkiä, joilla on kantava voima pikkulapsiarjen keskellä. Tukea ja turvaa, seuraa ja hetken hengähdystauon.

Me työntekijät koitamme osaltamme luoda lastenkulttuuria ja mahdollistaa sen kokemisen mahdollisimman monelle. Tarjoamalla perheille paikan, jossa tutustua erilaisiin ilmiöihin ja taiteen lajeihin, madallamme kynnystä osallistua taiteellisiin kokemuksiin myös perhepuiston ulkopuolella.

Osana Jyväskylän Kesää tuomme puiston toimintaa tutuksi kaikille ja annamme lapsille mahdollisuuden kulttuuriseen kokemiseen. Kaupunkifestivaalin tunnelma on myös lasten oikeus ja onkin hienoa, että lapsille annetaan mahdollisuus kokea heitä kiinnostavaa ohjelmaa. Annetaan lasten olla osana kaupunkia!”