Lion – The Weird And Magical Abracadabra Circus Show

to 4.7. klo 19:00
Kesto: n. 1h
Kaupunginteatteri, suuri näyttämö, Vapaudenkatu 36

Marc Gassot’n tähdittämä “Lion – The Weird And Magical Abracadabra Circus Show” nähdään Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä torstaina 4.7. klo 19. Teos on hauska, taidokas ja hiukan häiriintynyt esitys jännityksestä ja pelosta. Esitys sallii puhdistavan naurun pelon hetkellä ja luo tilaa vahingonilon ja jännityksen tunteille.Sen on ohjannut suomalaisen nykysirkuksen pioneeri Sanna Silvennoinen. Vuoden 2016 Jyväskylän Kesässä Gassot hämmästytti ja ravisteli yleisöä aikuisille suunnatulla Dark Side of the Mime -teoksella.

Teos kunnioittaa perinteistä sirkusta maustaen sitä virtuoosimaisella mimiikalla ja kauhuelokuvista tutulla splätterillä. Klovneriaa, taikuutta ja miimistä eläintenkesytystä sisältävän teoksen katsojina viihtyvät niin nuoret kuin aikuiset.

 

Esiintyjä kertoo / Marc Gassot:

Lion Show’ta on kuvailtu muun muassa oudoksi, taianomaiseksi ja karmivaksi kokonaisuudeksi. Mitä lisäisit tähän kuvailuun?

Lisäisin, että esityksessä saa nauraa paljon, vaikka huumori välillä mustaa onkin.

Esiinnyit viimeksi Jyväskylän Kesässä vuonna 2016 teoksella Dark Side of the Mime. Millainen tuo kokemus oli?

Todella positiivinen. Yleisöä oli paljon katsomossa, ja he elivät vahvasti esityksen mukana.

Mikä on tällä hetkellä parasta tai inspiroivinta teatterin tekemisessä?

Parasta on omien esitysten tekeminen, uusien teatterigägien keksiminen ja tietenkin yleisön nauru. Teen seuraavan juttuni yhteistyössä Jyväskylän Kesässä vierailleen Spymonkeys’in Aitor Basaurin kanssa, joten se inspiroi paljon tällä hetkellä. Esitys tulee ensi-iltaan syksyllä 2020.

Miten yleisö on ottanut vastaan esityksen?

Aivan mahtavasti. Olemme saaneet esityksestä valtavasti positiivisista palautetta, josta olemme hyvin kiitollisia. On mieletöntä kokea, kun yleisön ja tekijöiden huumorintajut kohtaavat lavalla.

Kenelle suosittelisit esitystä? Kenelle et?

Esitys on tehty Fortnite-sukupolvea ajatellen, jotta hekin uskaltautuisivat tulemaan teatteriin. Toivoisinkin, että nuoret tulisivat katsomoon omien vanhempiensa, isovanhempien tai muiden läheisten aikuisten seurassa, sillä esityksen huumori toimii loistavasti yli sukupolvirajojen. En suosittele esitystä alle 12-vuotiaille tai erityisen herkille katsojille.