PERUTTU! Lavatanssit Ainolassa: Marko Haavisto ja Poutahaukat & DJ This Charming Man

ma 8.7. klo 19:00
Kesto: n. 5h
Ainolan tanssilava, Rytmikuja 8

PERUTTU

HUOM! Tapahtuma on valitettavasti peruttu.  Tilaisuutta ei ole mahdollista järjestää suunnitellulla tavalla, sillä tapahtumapaikan ravintolatoiminta on päättynyt. Jyväskylän Kesä -festivaalin tuotannossa selvitetään mahdollisuutta järjestää Lavatanssit Ainolassa -tapahtuma osana vuoden 2020 festivaalia.

Festivaali pahoittelee peruuntumista. Lipun jo ostaneille hyvitetään lippuhinta.

Lue lisää Uutiset-sivultamme.

Kulttuurihistoriallisella Ainolan tanssilavalla järjestetään tunnelmallinen tanssi-ilta. Illan yhtyeenä on suomalaisen iskelmämaailman ikihitti Marko Haavisto ja Poutahaukat. Vuodesta 1997 tanssikansaa lukemattomilla lavoilla lumonnut yhtye on tuttu muun muassa yhteistyöstään Aki Kaurismäen kanssa.

Levyjä lavatansseissa soittaa DJ This Charming Man eli Arttu Seppänen. Seppänen on tuttu jyväskyläläisille muun muassa Jytää ja iskelmää -iltojen järjestäjänä. Seppästä kiehtovat muun muassa kotimainen iskelmämusiikki, 80-lukulainen obskuuri suomidisco sekä lavatanssiestetiikka kokonaisuudessaan.

Esiintyjä kertoo / Arttu Seppänen, DJ This Charming Man

”Jytää ja iskelmää -konsepti alkoi siitä, kun aloin unelmoida, että millaista musaa mun mielestä ravintola Ylä-Ruthilla pitäisi soida. Oon aina ollut iso kaurismäkeläisen estetiikan, kotimaisen iskelmämusiikin ja keskiolutbaarikulttuurin ystävä. Näin, että sellaista voisi toteuttaa Ylä- Ruthilla, joka on tunnelmaltaan sopivin vanhan ajan iskelmäkokemukseen. Paikka on edustanut keskiolutbaarikulttuuria, ja siellä on siitä paloja edelleen

Kyse on siis tietynlaisesta eskapismista nykyhetke stä, paluuta johonkin menneeseen. Myös M.A. Nummisen Baarien mies -kirja oli yksi lähtökohta, siinä Mauri kiertää suomalaisia keskiolutkuppiloita 80-luvulla. Joka paikassa soi Rauli Baddingin Laivat, sen ajan jukebox-hitti. Minäkin pyrin siihen, että Laivat soi joka kerta alkuillasta.

Tarkoituksena oli soittaa jytää ja iskelmää. Ajattelin, että ehkä jokunen tanssii ja olisi kiva nähdä nuorempia ja vanhempia tanssimassa samalla pienellä tanssilattialla paritanssia ja ties mitä. Suosio yllätti, ja minä aloin viehtyä kok o ajan enemmän 80-lukulaisesta obskuurista suomidiscosta, joka nousi pääasialliseksi tyyliksi. Nyt klubi on pyörinyt kerran kuussa yli kaksi vuotta ja se on joka kerralla todella ihanaa.

Viime kesänä Sodankylän filmifestivaalilla oli, kuten joka vuosi, torstaina kutsuvierastanssit keskellä metsää vanhalla mutterilavalla. Siitä jäi kytemään ajatus, että olisi mahtavaa soittaa itsekin tuollaisessa ympäristössä. Olen aina pitänyt lavatansseista ja siihen liittyvästä estetiikasta. Myöhemmin kesällä kävin Mikkelin lähellä Ristiinassa lavatansseissa juhannuksena ja siellä DJ soitti Marko Haaviston kappaleen Paha vaanii tanssiorkesterin välissä. Biisi, jota itsekin soitan lähes joka ilta. Aloin haaveilla.

Yhtenä kesäpäivänä tämän jälkeen kävin kaverin kanssa keskustelua, että olisi hienoa järjestää Jytää ja iskelmää -lavatanssit. Keskustelun ohessa idea jalostui, että sitä voisi järjestää Jyväskylän Kesän kanssa Ainolan tanssilavalle. Ja esiintyjäksi tietenkin Marko Haavisto & Poutahaukat.

Uskon, että tässä lavatanssispesiaalissa kohtaa hienosti kesäinen lavatanssitunnelma ja keskiolutbaarin iskelmädisco.”