Ismo Dance Company: Robotit eivät uneksi

ke 4.7. klo 17:00
Juomatehdas,
Liput 29/27 EUR

Ismo-Pekka Heikinheimo (koreografia ja ohjaus), Tanja Illukka (tanssi), Suvi Härkönen (lavastus),
Ismo-Pekka Heikinheimo (puvustus), Suvi Härkönen ja Ismo-Pekka Heikinheimo (valo- ja äänisuunnittelu) ja Ismo Dance Company (tuotanto)

Teoksessa seurataan tietoisuuteen heräävää ihmisrobottia, joka elää mustassa nesteessä ja saa siitä ravintonsa. Mystinen neste on myös informaationsiirtomuoto, joka antaa robotille millintarkkoja käskyjä liikkua ja tanssia. Voimakas ja dynaaminen koreografia on inspiroitunut uusimpien moninivelisten robottien liikkeestä sekä scifi-elokuvien mielikuvista. Liikkeessä lähestytään pistettä, jossa eroa ihmisen ja ihmisrobotin välillä ei enää ole.

Teos antaa katsojille mahdollisuuden pohtia teknologian olemusta ja käsitellä sen herättämiä kysymyksiä ja tunteita. 2010-luvun robotiikan kehittymisen myötä kysymykset ihmisen ja teknologian suhteesta ovat jälleen pinnalla. Yleisö katsoo esitystä vesialtaan ympärillä sadeviittoihin pukeutuneena.

Ihmisrobottia esittää kansainvälistä menestystä saanut huipputanssija Tanja Illukka. Teoksen on ohjannut ja koreografioinut Ismo-Pekka Heikinheimo. Se pohjautuu kuvataiteilija Suvi Härkösen samannimiseen installaatioon, jonka 3 x 6 -metrinen vesiallas toimii teoksen vaikuttavana lavastuksena.

Yleisö katsoo esitystä vesialtaan ympärillä sadeviittoihin pukeutuneena. Esityksessä on voimakkaita kohtia, eikä sitä suositella alle 12-vuotiaille lapsille.

Esityksen kesto on n. 30 minuuttia.

Kaikki esitykset:

Ke 4.7. klo 17
To 5.7. klo 17
Pe 6.7. klo 17 & 20