Nolojen tilanteiden nuoret Päiväkirjaklubilla

09.7.2015

Päiväkirjaklubin idea on lyhykäisyydessään seuraava: entiset nuoret lukevat vanhoja päiväkirjojaan yleisölle ja nuoruuden noloille kokemuksille on kaikkien mahdollista nauraa vapautuneesti yhdessä.

Tunnelma ei Jyväskylän Kesänkään tapahtumassa ollut lainkaan vaivaannuttava, vaikka päiväkirjamerkintöjen aiheet olivat henkilökohtaisia ja varmasti sellaisia, joita kirjoitusajankohtana ei kukaan olisi suostunut julkisesti esittämään.

Luetuissa päiväkirjamerkinnöissä toistuivat teemat, joihin jokainen nuoruudestaan jotain muistava voinee samaistua. Ihastumiset, eroamiset ja vanhempien ymmärtämättömyys ovat varmasti niitä asioita, joita päiväkirjoihin edelleenkin kirjoitetaan.

Päiväkirjaklubin päätteeksi järjestettiin Noloin teiniruno -battle, jonka voittajan valitsi yleisö huutoäänestyksellä. Selkeään voittoon nousi Sointu Inkeri, vaikka muidenkaan osallistujien teoksista ei nolouden elementtejä puuttunut.

Kuva: Noloin teiniruno -battle käynnissä. Esiintymisvuorossa on Eeva Vekki ja taustalla ovat tilaisuuden juontanut Risto Koo Järvinen, Sointu Inkeri, Eeva Rohas ja Mona Kortelampi.