Koko perheen puistojuhlaa vietetään festivaalin päätöspäivänä

14.7.2012

Jyväskylän Kesä –kaupunkifestivaalin päätöspäivänä sunnuntaina 15. heinäkuuta järjestettävä koko perheen puistojuhla juhlistaa 175 vuotta täyttävää Jyväskylän kaupunkia. Puistojuhlaa vietetään Teltassa Kampuksen kentällä klo 14 alkaen. Kaupungin tarjoamaan konserttiin yleisöllä on vapaa pääsy.

Teltan liepeet avataan sunnuntaiksi siten, että konserttiin mahtuu arviolta parituhatta kuulijaa. Tapahtuman kokonaiskesto on noin kolme tuntia, mutta paikalle voi tulla myös vain oman suosikkinsa ajaksi.

Konsertin aluksi esiintyy jyväskyläläinen lastenmusiikkiorkesteri Loiskis solistinaan Satu Sopanen. Loiskiksen laaja ohjelmisto ammentaa aineksia laadukkaasta rytmimusiikista, jazzista, etnosta ja kansanmusiikista, kun taas Satu Sopasen käsittelyssä tutuista saduista syntyy uusia lastenlauluja.

Loiskiksen jälkeen vuoron saa maailmanmusiikkia ja suomalaista kaihoa yhdistelevä viime vuoden miessolistiksi valittu Tuure Kilpeläinen sekä Kaihon Karavaani. Yhtyeen albumit Erämaa ja Valon pisaroita on palkittu vuoden parhaina iskelmäalbumeina parina viime vuonna.

Koko perheen puistojuhlan huipentaa poprockia soittava, jyväskyläläinen The Rivers of Mars. Loppukesästä debyyttialbuminsa julkaisevan yhtyeen musiikki ei ole pelkkää tunnelmointia, vaan kappaleilla pyritään myös ottamaan kantaa maailmanmenoon.

Koko festivaalin viimeinen esitys on Valorinteellä sunnuntaina 15. heinäkuuta klo 18 alkaen nähtävä paikallisen Circus Uusi Maailman Kerrostalo. Teos edustaa nykysirkuksen, parkourin, musiikin, valon ja tanssin ennakkoluulotonta yhdistelmää. Kerrostalo esitetään myös tänään lauantaina 14.7. klo 21.