Jyväskylän 60. Kesän ohjelma täydentyy

16.4.2015

Jo julkaistun ohjelman lisäksi Jyväskylän Kesä täydentyy musiikilla, tanssilla ja lasten ohjelmalla. Klassisen musiikin konserttihelmiä Kesään tuovat oopperalaulajat Valtteri Torikka ja Jaakko Ryhänen. Rytmiä jalkoihin lataavat Miljoonasade ja Saaga Ensemble. Festivaalin runsaassa lastenohjelmassa pääosassa ovat perheen pienimmät. Luvassa on mm. Lastenlaulujen juhlakonsertti, jossa kuullaan lastenlauluklassikoita 60 vuosikymmeneltä.

Teltassa sataa hittejä
Vahvat jyväskyläläisjuuret omaava suomirockin legenda Miljoonasade saapuu keikalle Jyväskylän Kesän Telttaan. Heikki Salon unohtumattomat sanoitukset ovat jo klassikkoja. Ajattomien suosikkisävelien kajahtaessa sukupolvinen välinen kuilu häviää ja muistot uivat pintaan kuin 506 ikkunaa.

Teltassa soi myös jazzia ja pop-musiikkia ennakkoluulottomasti kansanmusiikkiin yhdistelevä energinen Saaga Ensemble, joka tuo tuoreita äänimaisemia ja huikeita laulajia.

Klassista lauluvoimaa
Laulutaiteen moniottelija, ooppera- ja konserttilaulaja, baritoni Waltteri Torikka konsertoi Toivakan kirkossa. Ohjelmassa on klassisen laulumusiikin helmiä ja kesäyön sävelmiä. Konsertin pianistina on Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestari, pianisti Ville Matvejeff.

Sumiaisten puukirkossa kuullaan kaikissa mailman johtavissa oopperataloissa esiintynyttä bassoa, Jaakko Ryhästä ja hänen lauluoppilaitaan. Konsertti valmistuu yhteistyössä La Kala –oopperayhdistyksen kanssa.

Kantaesitys: Hutiklubi
OFF/Balancen nykytanssiin pohjautuva improvisaatioesitys Hutiklubi saa kantaesityksensä ravintola Harmoonissa. Teoksesta selviää miltä näyttää naurettava tanssisoolo ja miten naapurukset tanssivat nenäinniemeläiseen nykymusiikkiin. Kohtausten raamit ja esityksen suunnan määrittelee yleisö.

Lauluklassikoita, satuja ja uutta musiikkia Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen 15-vuotisjuhlat huipentuvat levynjulkistukseen ja Hiiulihei – lastenlauluja 60 vuotta -konserttiin, jossa kuullaan lastenlauluklassikoita vuosikymmenten ajalta Mörrimöykystä Hottentottiin. Konsertin solisteina ovat Pentti Rasinkangas, Satu Sopanen ja Tuomo Rannankari.

Marjatta Pokelan jäämistöstä löytyneen musiikkisadun – Nukkearkun – ovat työstäneet loppuun hänen tyttärensä Eeva-Leena Pokela ja tyttärenpoikansa Jyri Sariola. Estradille nousee Pokela-Sariola sukua kolmessa polvessa. Nukkearkku –konsertin monipuolinen musiikki sisältää vauhdikkaita menobiiseja ja herkkiä tunnelmia.

Jyväskyläläinen ammattiteatteri Teatterikone kantaesittää Jyväskylän Kesässä koko perheen satunäytelmän Satuihin eksynyt. Tarina kertoo tohtori Koomasta, joka kaappaa mukaansa Sannin isän. Isän pelastamiseksi tarvitaan neuvokasta Sannia sekä tuttuja satuja ja lauluja.

www.jyvaskylankesa.fi
Kuvat osoitteesta: http://jyvaskylankesa.fi/media/valokuvat/artistikuvat-2015/

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Tanja Rasi, 
p. 040 589 5733,
tanja.rasi[at]jyvaskylankesa.fi
Tuottaja Mari Lankinen, p. 050 53 6 3231,
mari.lankinen[at]jyvaskylankesa.fi
Tiedottaja, Maarit Saarelainen, p. 040 356 1991,
maarit.saarelainen[at]jyvaskylankesa.fi