Cirkus Xantin tuottama Pluto Crazy Suomen ensi-illassa lauantaina

13.7.2012

Jyväskylän Kesä -kaupunkifestivaalilla huomenna lauantaina 14.7. kotimaisen ensi-iltansa saa norjalaisen Cirkus Xantin tuottama Pluto Crazy –niminen teos. Teoksen on ohjannut Sverre Waage ja sen esittämisestä vastaavat pääkaupunkiseudun nuorista aikuisista koostuvan Sirkus Aikamoisen sirkustaiteilijat. Teos nähdään Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä klo 19 alkaen.

Pluto Crazy on vauhdikasta nykysirkusta parhaimmillaan: jongleerausta, Cyr-renkaita sekä ilma- ja köysiakrobatiaa! Livemusiikilla höystetty teos on iloista, leikkisää ja elämyksellistä nykysirkusta, joka kaikkine temppuineen, väreineen ja muotoineen muodostaa esteettisen ja tunnelmaltaan lähes maagisen kokonaisuuden. Pluto Crazy –teosta on esitetty kevään ja kesän aikana menestyksekkäästi Norjassa ja Ruotsissa. Jyväskylän Kesässä nähtävä esitys jäänee teoksen ainoaksi esityskerraksi Suomessa.

Kolme vuotta sitten perustettu Sirkus Aikamoinen on todellinen ensemble-sirkus, jossa kaikki toteutetaan porukalla. Tammikuussa 2010 Sirkus Aikamoinen valittiin Jeunes Talents Cirque Europe –ohjelmaan Euroopan kymmenen lupaavimman uuden sirkusprojektin joukkoon.