Tapiolan kamarikuoro

24/22/18 €

LA 8.7. klo 18.00.
Jyväskylän kaupunginkirkko
> Katso sijainti kartasta

Tapiolan kamarikuoro tuo Jyväskylän Kesään itsenäisyyden juhlavuoteen räätälöidyn konsertin Sata vuotta suomalaista kuoromusiikkia.

Tapiolan Kamarikuoro on profiloitunut esittämään haastavaa ja monipuolista ohjelmistoa barokista uuteen musiikkiin. Kuoron jäsenistä kolmannes on ammattimuusikoita ja noin neljäsosalla on kuoronjohtajakokemusta. Tapiolan Kamarikuoro esiintyy usein suomalaisten ammattiorkestereiden kanssa ja vierailee myös musiikkifestivaaleilla.

Useimmat kuoron levytyksistä on palkittu kotimaisilla levypalkinnoilla. Kuoron Penderecki- ja Sibelius -levyillä on kunnia sisältyä ”benchmark”-levytyksinä arvovaltaisen englantilaisen Gramophone-lehden julkaisemaan maailman parhaita levyjä esittelevään Gramophone Classical Good CD Guide -luetteloon. Penderecki-levyä on myyty maailmanlaajuisesti yli 27 000 kappaletta.

“Tapiolan kuorossa on lumoavan kirkkaasti ja vapaasti säteilevät, enkelimäisen kauniit korkeat sopraanot, ja sen altot liitelevät täyteläisen linjakkaasti.” -Hannu-Ilari lampila, HS