TORSTAIN 6.7. TUNNELMIA: loppuunmyytyjä esityksiä ja taidokasta teatteria

07.7.2017

Torstainakin kesäläisten sydämessä läikähti onnesta. “Tänäänkään ei sada ja Kesäkadun ohjelma voidaan toteuttaa kadulla”. Kesäkadulle vaelsi muun muassa lauma teatteriyhdistys Kulissin lohikäärmeitä. Heitä odotettiin jo innokkaasti monen pienen katsojan toimesta. Kadulla vieraili myös naamioteatteriryhmä Familie Flöz, jonka eilinen esitys kaupunginteatterilla myytiin loppuun.

Kadulla esiintyi myös miimikko Thomas Monckton, jonka Only Bones -esitys myytiin niin ikään ääriään myöten täyteen. Moncktonilla on tänään teatterilla kaksi esitystä, joista kello kuuden näytös on täynnä, mutta kello kahdeksan näytökseen löytyy vielä muutamia paikkoja.

Moncktonin esityksen nimi Only Bones on sinänsä harhaanjohtava, sillä esityksessä hänellä nimenomaan ei näyttäisi olevan luita lainkaan – niin elastisen irtonaisia miehen liikkeet ovat. Kysyttäessä mielipidettä suomalaisista, Monckton vastaa tuntevansa olonsa täällä hyväksi. Perusteluiksi hän kertoo olevansa itse asiassa hyvin ujo, eikä halua täyttää tilaa puheella. “Suomalaiset ovat mukavia kun kunnioittavat toisen yksityisyyttä ja toisen omaa”.

Toivakassa vietettiin eilen seitsemättä Kesäilta Toivakassa -konserttia. Artistina oli taitavan karismaattinen Tomi Metsäketo. Myös tämä Toivakan kirkon konsertti oli loppuunmyyty.

Eilen vihittiin myös Teltta käyttöön Yonan toimesta. Vaikka ilma oli kalsea ja siksi Teltallakin vähän vilpoisaa, Yona loi lämpimän tunnelman. Yonan jälkeen Teltassa esiintyi Mikko Kuustonen, joka vilkutteli konsertin alussa Teltan tarjoilua pyörittävien Keski-Suomen Yrittäjänaisille.

Mäki-Matin Perhepuistossa järjestetyt TaidePiilon pajat myytiin eilenkin loppuun ja esimerkiksi Kesäkadun ohjelmassa esiintynyt irkkubändi Midland-veti Teeleidin Riiheen niin ison joukon katsojia, että kaikki eivät mahtuneet sisälle.

Kesän kuvaajien kuvasatoa eiliseltä:

 

Thomas Monckton ja Only Bones. Kuva: Joona Jylhälehto.

Mikko Kuustonen Teltassa. Kuva: Antti Maaninka

Hyväskylä-karkkitehtuuripaja, Kauko Hautala rakentaa. Kuva Anna Tuulia Iivari.

Yona Teltalla. Kuva: Jani Murtosuo.

Tomi Metsäketo Toivakan kirkon konsertissa. Kuva: Raisa Rautkorpi