Perjantaina Koivuniemi vinoili Hirvelle

08.7.2017

Suomalainen rakastaa säästä puhumista. Niin rakastetaan Jyväskylän Kesässäkin. Kompassin ohjelman alkaessa kello 12, moni iloitsi auringosta ja jäätelökesä-kelistä.
Varsinaista Jäätelökesää vietettiin eilen myös Mäki-Matin perhepuistossa, jonne kokoontui huikea määrä lapsia ja lapsiperheitä nauttimaan TaidePiilon maksuttomasta lastenohjelmasta.
Miimikko Thomas Moncktonin esitykset Kaupunginteatterilla myivät eilenkin loppuun. Samoin kävi Dixie Harlemin 25v-juhlakonsertissa Popparissa. Tieto Kalevi Kivistön paluusta Dixien riveihin houkutteli paikalle katsojia kaukaakin.

Kitaristi Ismo Eskelisen ja tanssija Hanako Matsunen (pääkuva) Kaupunginteatteri-konsertista valui lähes hurmokselliseen innon saavuttanutta yleisöä. Moni kehui konserttia Jyväskylän Kesän parhaaksi ja sanoi sen ylittäneen huikeasti kaikki odotukset.
Eskelinen esiintyi päivällä myös Kesäkadun Kompassi ohjelmassa. Ulkona esiintyminen on kuitenkin kitaristille aina haastavaa. Lämpimästä kelistä huolimatta sormet tuppaavat jäykistymään ja toisaalta soitin ei pidä suorasta auringonpaisteesta.

Teltan perjantai starttasi Mimmien levynjulkaisukeikalla. Lastenmusiikkikonsertit ovat tyypillisesti sukupolvia yhdistäviä tapahtumia. Niin myös MIMMIT-konsertti. Isovanhemmat, vanhemmat, lapset ja lastenlapset soljuivat TELTTAAn rauhallisesti. Tunnelma oli ehkä hieman jännittynyt. Kun ensimmäiset sävelet kajahtavat oli osa lapsista jo lavan edessä tai noussut penkeille taputtamaan käsiään ja tanssimaan. Hienoa lastenkonserteissa on juuri se, ettei yleisöltä kulu aikaa arviointiin ja lämmittelyihin, vaan se reagoi heti. Mimmit tietävät mistä lapset tykkäävät, ja lapset näyttävät että tykkäävät. Teltassa tanssittiin ja laulettiin noin 150 hengen voimin.

Punk-legenda Yaria ja Se Tuntematon Numero -kokoonpanoa saapui Telttaa kuulemaan kolmesataa kuulijaa. Paula Koivuniemi puolestaan houkutteli konserttiin lähemmän viisisataa kuulijaa. Koivuniemi esitti huikeita Rakkaudesta-levyn kappaleita yhdessä Lasse hirvi -orkesterin ja sellokvartetin kanssa. Konserttiin toi hienosti lisäviihdettä Koivuniemen rakastava naljailu Hirvelle. 70-vuotiaan Suomi-iskelmän legendan lavakarismasta ei ole rapissut pisaraakaan pois. Pikemminkin päinvastoin.

Perjantaina Kesässä kierreltiin myös KoeAalto-kierroksella ja vietettiin Vakiopaineessa Keski-Suomen kirjailijoiden Sähkö-klubia. Kesäkadun ohjelmasta Jyväskylän teatteriyhdistys Kulissin “Vuonna 85” -keikka Ylä-Ruthilla veti baarin täyteen katsojia.

Kuvasatoa eiliseltä:

Paula Koivuniemi ja Lasse Hirvi. Kuva: Anna Tuulia Iivari

 

Mimmien keikka. Kuva: Samppa Erkkilä

Ismo Eskelinen Kesäkadulla. Kuva: Katja Sauranen

Taidepiilon Jäätelökesä Mäki-Matin Perhepuistossa. Kuva: Raisa Rautkorpi