Payback Jam – energisoivat koko perheen hiphop-jamit

07.7.2017

Lounaispuiston valtaa lauantaina 8.7. klo 13 alkaen Payback Jam. Luvassa on megalomaaniset hiphop-kokoontumisajot: musiikkia levyiltä ja livenä, tanssia, graffitia, ruokaa, juomaa, kansain (ja planeettojen) -välisiä vieraita sekä koko perheen piknik-tunnelmaa!

Yksi tapahtuman järjestäjistä on Soul Valpionakin tunnettu Ossi Valpio. Hänen mukaansa hienointa tapahtumassa on, että kaikki esiintyjät ovat hiphopin juurille nojaavia tyyppejä, jotka haluavat tehdä yhdessä ja iloisella mielellä.
– Jyväskylässä ovet ovat avoinna ja funkki soi, mikä on hiphopin juuriin ja perinteisiin osuva juttu, ja se on meillä täällä vahvana. Aina kun tulee uusia nuoria tyyppejä, heidät otetaan mukaan esiintymään.
Ehkä eniten Valpio odottaa ulkomaalaisia DJ-huippuja, norjalaista Torb Da Roach ja brittiläistä Rob Lifea.
– He ovat monipuolisia hiphop-osaajia ja erityisesti breakdance-skeneen porautuneita tyyppejä. Mukava saada heidät tänne Suomen hiphop-pääkaupunkiin!

Yhdettätoista kertaa järjestettävä Payback Jam toimii vakiintuneella, hyväksi todetulla kaavalla. Yhtenä tämän Kesän erikoisuutena Valpio mainitsee Spaze Windun, joka saapuu Lounaispuistoon Saksasta analogisten rumpukoneiden kanssa ja rakentelee instrumentaali-esityksensä livenä. Spaze Windun jälkeen vuorossa on open mic, jossa kuullaan freestyleräppiä paikallisilta räppäreiltä.

Musiikin lisäksi Lounaispuistossa nähdään myös graffititaidetta, kun paikallinen Rives ja vantaalainen pitkän linjan graffitilegenda Deos tulevat maalaamaan.
– Juuri saamani tiedon mukaan Korpilahdelta on tulossa paikalle auto, joka maalataan myös, vaneriseinien lisäksi.

Kenen kannattaisi tulla paikan päälle?

– Kaikkien, jotka haluaa tankata itseensä valtavan määrän energiaa! Se energia ja iloisuus, joka lähtee, kun on musiikkia, tanssia ja kaiken ikäisiä ihmisiä esiintymässä, tanssimassa ja seuraamassa, on valtava, Valpio hehkuttaa.
– Vaikka hiphop ei olisikaan itselle se ihan ykkösjuttu, niin kannattaa silti tulla tsekkaamaan se energia, mikä siitä lähtee, kun jengi pyörii päällään ja ties millä ruumiinosilla. Se tarttuu ja leviää varmasti Lounaispuiston ulkopuolellekin!

Payback Jam S02E01 Lounaispuistossa lauantaina 8.7. klo 13-20. Vapaa pääsy.