Näin se meni

18.7.2017

Kiitämme hyvin onnistuneesta festivaalista esiintyjiämme, yleisöämme, yhteistyökumppaneitamme, vapaaehtoisiamme, tiedotusvälineitä ja kaikkia muita, jotka mahdollistivat tapahtumamme järjestämisen.

Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä järjestettiin 62. kerran 5.–11.7.2017. Festivaalilla vieraili arviolta 20 500 kävijää, ohjelmaa oli noin 130 tuntia ja esiintyjiä yhteensä noin 220. Maksullisiin esityksiin osallistui noin 9 100 henkilöä. Näistä Kesäkadun maksullisiin esityksiin saapui noin 600 kävijää. Jyväskylän Kesän Neulefestivaalien kävijämäärä oli hienosti 4 000.

Kesässä kelit sen kuin paranivat

Siinä missä Jyväskylän Kesä on monitaidefestivaali, myös sää oli hyvin moninainen. Kesä alkoi lähes talvisista, kahdeksan asteen lämmöistä ja kiri loppua kohden lähelle hellelukuja. Sää mahdollisti Kompassin päivittäisen ilmaisohjelman järjestämisen ulkona.

12 loppuunmyytyä esitystä

Jyväskylän Kesän avajaiskonsertissa täysi sali todisti a cappella -yhtye The Real Groupin esiintymistä. Yhtye ei viihdyttänyt vain taidokkaalla laulullaan vaan nauratti yleisöä myös hauskoilla välispiikeillä.

Kesän ohjelmasta loppuunmyydyiksi tulivat Thomas Moncktonin Only Bones -esitykset (3 kpl), Familie Flözin Hotel Paradiso, Naisen tila -tapahtuma, TaidePiilon neljä työpajaa Mäki-Matin perhepuistossa (Hyväskylä-karkkitehtuuri ja Kakkuja ja krumeluureja), Dixie Harlemin & Jonna Ortjun keikka Popparissa ja Johanna Förstin keikka Kapun lauluklubilla. Myös Thomas Moncktonin workshop tuli täyteen.

Monen muunkin tapahtuman yleisömäärä lähenteli maksimiaan. Näin esimerkiksi Joose Keskitalon, Tomi Metsäkedon ja Maria Ylipään osalta. Myös Semmareiden keikalle vaelsi huikea lähes 900-päinen yleisö. Semmarit-faneja viihdytti mieskuoron ohella lavalla piipahtanut Johanna Försti ja nuori biketrial-taituri Eemeli Kanervo.

Teltan keikoille osallistui noin 3 400 katsojaa, teatteria seurasi 1 400 katsojaa ja muissa konserteissa kävi noin 3 200 katsojaa. Mäki-Matin perhepuiston lasten ohjelmaan osallistui noin 1 600 kävijää, joka oli noin 500 kävijän kasvu viime vuoteen.

Aiempien vuosien tapaan lipunmyynti kävi kuumimpana festivaaliviikolla. Jyväskylän Kesällä näyttää olevan vakiintunut kävijämäärä vuodesta toiseen ja jopa lippujen päiväkohtainen myyntitahti on pysynyt kutakuinkin samana.