Loppuunmyytyjä keikkoja ja kuumaa tunnelmaa

13.7.2012

Jyväskylän Kesä 2012 – Stevie Wonder Night (kuvaaja: Mikko Vähäniitty)

Jyväskylän Kesän torstain iltamenoissa Teltassa pääosassa olivat yhden aikamme merkittävimmän muusikon, Stevie Wonderin tuotanto sekä yleisön musiikillisillaan taidoillaan ällistyttänyt Violons Barbares.

Loppuunmyyty Stevie Wonder Night tarjosi vaihtuvien solistien ilotulitusta teini-iän jo taakseen jättäneelle yleisölle. Kädet heiluivat ilmassa, kun yleisö intoutui tanssimaan toinen toistaan upeampien kappaleiden tahdissa. Rautaisen vahvasta soitannasta vastasi UMO Jazz Orchestra ja solisteina lauloi neljä maamme eturivin soul-laulajaa; Sami Saari, Janna Hurmerinta, Heini Ikonen sekä Sami Kleemola.

Torstai-illan päätteeksi ranskalais-bulgarialais-mongolialainen Violons Barbares otti Teltan haltuunsa taianomaisella äänimaailmallaan, jota koko yleisö hiljentyi ällistelemään ja ihailemaan. Kurkkulaulun uskomaton skaala yhdistettynä balkanilaiseen poljentoon ja rentoon meininkiin vangitsi kuulijansa. Yleisön kommenteina kuului niin ”Magnifigue!” kuin ”Ei tästä maailmasta!”.

Torstaina festivaalimeininkiä koettiin myös Bar Vakiopaineessa, joka oli lehtereitään myöten täynnä keskittynyttä kansaa Evan ja Manun esiintyessä herkästi ja kauniin tunnelmallisesti. Pysäyttävä tunnelma jatkui myös ulos kadulle asti, missä loppuunmyytyä näytöstä oli seuraamassa sankka joukko kiinnostuneita kuulijoita.