Lauantaina Semmarit toivat Telttaan lupaamaansa spesiaaliohjelmaa

09.7.2017

“Elämälle kiitos. Tahdon kiittää sinua kaikesta: Itkusta ja naurusta. Rakkaudesta ja rakkaudettomuudesta. Kukkimisesta ja kuihtumisen kivusta. Katoamisen ja kuolemisenkin varjon alla sydämeni täyttää riemuitseva kiitollisuus. Olen saanut olla ihminen.”, huikean karismaattinen Ritva Oksanen sanoi Teltan lavalta.

Yleisössä vuoroin naurettiin rehevästi, että itkettiin. Konserttia oli saapunut katsomaan myös sen käsikirjoituksesta vastannut Aino Suhola. Oksanen lähetti hänelle kesken konserttia kukkia ja lentosuukkoja. Oksasella ja Pedro Hietasella oli noin 350-päisen yleisö.

Kapun lauluklubi, jonka tähtenä oli Johanna Försti, myytiin loppuun jo hyvissä ajoin. Tapiolan Kamarikuoron konserttiin saapui noin 150-päinen yleisö. Komeaa laulua olisi suonut ihailevan useammankin, mutta kuorolaiset olivat itse iloisia yleisön koosta. Samankokoisille yleisöille se esiintyy kuulemma Helsingissäkin.

Carmen-konsertti puolestaan sai hienon buustauksen kävelykadulla kun oopperan tenori Sam Furness kajautti Kompassin haastattelussa “O Sole mion”. Lähiliikkeiden ikkunoissa näkyi elämää kun myyjät kävivät katsomassa mitä ääniä sieltä kadulta oikein kuuluu. Konserttiin saapui yli 200 kuulijaa.

Payback Jam S02E01  täytti koko iltapäiväksi Lounaispuiston hiphop-meiningillä. Yleisö kasvoi loppua kohden ja mukana oli ilahduttava määrä myös lapsiperheitä. Juuri sellaista kokoperheen tunnelmaa Paybackiin kaivataankin.

Illalla Teltan lavalle nousivat Jyväskylän omat pojat, joista osa toki ei enää Jyväskylässä asu. “Haluuttoko työ lissää. Kyllähän myös lauletaan”, Semmarit kysyivät lavalta puolitoistatuntia keikan alettua. Yleisö halusi ja Semmarit lauloivat. Lavalla vieraili myös trialpyöräilijä Eemeli Kanervo ja soul-mama Johanna Försti. Välillä poljettiin kuntopyörää, oltiin ilman paitaa, lähetettiin terveisin Kesän toiminnanjohtaja Tanja Rasille ja otettiin mittaa toisista. Lavan edessä heilui myös ihan spesiaali faniporukka, joka seuraa Semmareita melkein kaikille näiden keikoilla. Semmareiden vauhdikasta menoa oli seuraamassa noin 800 katsojaa.

Kesäkadun ohjelmasta kiiteltiin erityisesti Sonja Vectomov showta Versossa. Myös muusta Kesäkadun ohjelmatarjonnasta on tullut paljon kiitosto.

 

Kuvasatoa eiliseltä:

Semmarit ja biketrial-taituri Eemeli Kanervo. Kuva: Anna Tuulia Iivari

Payback Jam S02E01005 Lounaispuistossa. Kuva: Jani Murtosuo

Ritva Oksanen ja Pedro Hietanen: ̈lä jätä sinua yksin Kuva: Anna Tuulia Iivari

Sonja Vectomov Kesäkatu-ohjelmassa Versossa. kuva: Samppa Erkkilä

Sirkusleiri-perheille. Kuva: Anna Tuulia Iivari.

Payback Jam. Kuva: Samppa Erkkilä