KIELIBAARI: Jyväskylän Kesä suosittelee

08.7.2017

Kielibaari tarjoaa Kesäkadun maksuttomassa ohjelmassa vakavaa asiaa suomen kielestä ja leikkimielistä hupailua. Tarjolla on mm. kolmivaiheinen testi, joka mittaa kieliopin ja kirjoitussääntöjen tuntemusta. Testistä saa nauttia hitaasti harkiten tai nopeammin intuitiivisesti edeten. Miten hyvin muistat sijamuodot? Mitkä esitetyistä lauseista on kirjoitettu suositusten mukaisesti? Entä onko pilkutus- ja tavutussäännöt hallussa? Tiedätkö, mitä sanat tarkoittavat? Väistämättä mieleen hiipii muistoja ja lievää ahdistustakin äidinkielen tunneilta kauan kauan sitten. Tämä testailu on kuitenkin erilaista. Et yritä selvitä kokeesta vaan haastat itseäsi. Tämä on hauskaa, tähän jää koukkuun!

Parasta Kielibaarissa on itseään ”Baarimestariksi” ja ”Tuotekehittelijäksi” tituleeraavien baarin perustajien antama välitön palaute testituloksesta ja sitä seuraava polveileva keskustelu. Miksi näin on? Miten kieli muuttuu? Millaisia kokemuksia, millaisia muistoja kielelliset kohtaamiset tuovat?

Kielibaarin tavoite on tarjota kielitietoutta suomen janoisille ja tarkastella suomen kieleen liittyviä ilmiöitä matalan kynnyksen -periaatteella. Kielibaari.fi -verkkosivu on perustettu jonkin aikaa sitten, mutta nyt Jyväskylän Kesässä 2017 Kielibaari jalkautuu ensimmäistä kertaa ihmisten keskelle erilaisten ryhmien helposti saavutettavaksi kirjastossa, perhepuistossa, museossa, kadulla.

Testaa omat kielitaitosi ja antaudu keskusteluun. Jyväskylän Kesä suosittelee lämpimästi! Kielibaari on osa Suomi100 –ohjelmaa.

Kielibaarin loppufestarin aikataulut:

la 8.7. klo 12- Kielibaari kiertää Kesäkadulla
su 9.7. klo 10-13 Jyväskylän Kesän Neulefestarit, Toivolan Vanha Piha
su 9.7. klo 14-18 Ylä-Ruth
ma 10.7. klo 14-18 Jyväskylän Pääkirjasto
ti 11.7. klo 14-18 Suomen käsityön museo

(Kuvassa kielibaarilaiset Sari T. TiiroSini Söyrinki ja Jenny Tarvainen)